Η Άρσεναλ έχει μείνει ακόμη με το... παράπονο μετά την περσινή σεζόν στην Premier League όπου έφτασε στην... πηγή αλλά δεν ήπιε νερό! Έχασε στο νήμα τον τίτλο από την Μάντσεστερ Σίτι μετά από μια επική "μονομαχία" των δυο τους μέχρι και την τελευταία αγωνιστική και η νέα σεζόν την βρίσκει αποφασισμένη να δώσει τα πάντα για να φτάσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του πρωταθλήματος το οποίο πανηγύρισε τελευταία φορά τη σεζόν 2003-04.

Πολλές θα είναι οι ομάδες που θα "κονταροχτυπηθούν" μέχρι τέλους για τον τίτλο, με τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχουν ξεκινήσει με το... δεξί τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, κάτι που φιλοδοξούσαν να κάνουν και οι "κανονιέρηδες" για να έρθουν οι τρεις πρώτοι βαθμοί της χρονιάς. Απέναντι στην Γουλβς ήθελαν να κάνουν ιδανική πρεμιέρα μπροστά στα μάτια των χιλιάδων φιλάθλων τους στο "Emirates".


Οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα έδειξαν τις διαθέσεις τους από... νωρίς, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στην μεγαλύτερη διάρκεια και με γκολ των Χάβερτς και Σάκα επιβλήθηκαν άνετα με 2-0 και πηγαίνουν με... αυτοπεποίθηση για την επόμενη τους "αποστολή νίκης' στην έδρα της Άστον Βίλα (24/08)!

Aξίζει να τονιστεί ότι ο Ντανιέλ Ποντένσε για τον οποίο ο Ολυμπιακός δίνει "μάχη" για να τον αποκτήσει, όχι απλά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των "λύκων" αλλά πήρε και χρόνο συμμετοχής καθώς πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 76ο λεπτό πραγματοποιώντας το επίσημο ντεμπούτο του στο αγγλικό πρωτάθλημα για τη σεζόν 2024/25.


"Λύγισε" την Γουλβς και έκανε εμφατική πρεμιέρα στην Premier League η Άρσεναλ

H Άρσεναλ μπήκε... φουριόζα στο ματς, επέβαλλε από τα πρώτα κιόλας λεπτά τον ρυθμό της, ενώ απειλούσε κυρίως με σουτ το πρώτο 20λεπτο με πρωταγωνιστές τους Μαγκαλιάες και Σάκα. Οι γηπεδούχοι σφυρκοπούσαν αδιάκοπα τα καρέ των φιλοξενούμενων και έδιναν την εντύπωση με την κυριαρχία στους στον αγωνιστικό χώρο ότι το γκολ είναι θέμα... χρόνου να έρθει.

Τον γόρδιο δεσμό στο ματς και το πρώτο γκολ της Άρσεναλ στην φετινή Premier League ήρθε από τον Χάβερτς ο οποίος μετά από άψογη σέντρα του Σάκα στην περιοχή "πετάχτηκε" τους νίκησε όλους στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι "κανονιέρηδες" είχαν τα ηνία και την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 36ο λεπτό, χρειάστηκε μια εντυπωσιακή επέμβαση του Νταβίντ Ράγια με τα ακροδάχτυλα σε σουτ του Λάρσεν για να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα του και να την στείλει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γουλβς μπήκε αποφασισμένη να ψάξει ένα γρήγορο γκολ που θα την οδηγούσε στην ισοφάριση, βελτίωσε την απόδοση της και έμοιαζε πιο απειλητική όμως οι παίκτες του Αρτέτα έκλειναν καλά τους χώρους. Παρ' ολα αυτά από το 60ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έβλεπαν τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να απειλούν με σουτ των 
Αΐτ-Νουρί (62') και Κούνια (68').

Η Άρσεναλ που όσο κυλούσαν τα λεπτά ήθελε να βρει ένα δεύτερο γκολ για να "κλειδώσει" τη νίκη είδε τον αρκετά δραστήριο στο ματς, Σάκα να "νικά" τον Σα με φοβερό πλασέ στην κλειστή γωνιά παρά τα πολλά σώματα που είχε μπροστά του και να δίνει... αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του στο 74ο λεπτό. Όσο κι αν πίεσαν στα εναπομείναντα λεπτά οι "λύκοι" που είχαν να ανέβουν ένα... βουνό μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκαν δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο και έτσι το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.