Παιχνίδι όπως αυτό του ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό (3-2) στην Τούμπα, πάντως, για την 1η αγωνιστική της Super League, δεν έγινε στην Premier League μήτε το βράδυ της Παρασκευής, 16 Αυγούστου, μήτε το Σάββατο, 17 του μήνα. Ένα ονειρώδες ποδοσφαιρικό βράδυ έκρυβε στα σπλάχνα της η αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη, που ήταν σαν να παραγγέλνεις στο σουβλατζίδικο δύο πίτα με απ' όλα: είχε γκολ, πέναλτι, VAR, δοκάρια, ανατροπές ολόκληρες, ανατροπές λειψές και πάνω απ' όλα έδειξε το πρελούδιο ακόμα ενός συναρπαστικού -σε ποιον να το πεις και να σε πιστέψει ότι δεν υπάρχει σαρκασμός στον επιθετικό προσδιορισμό, πρωταθλήματος. 

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός: Από νωρίς στα δύσκολα 

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε να πραγματευτεί ατυχίες a priori. Ο ανέτοιμος Ντέλετιτς ήταν στον πάγκο, αλλά ο τραυματισμός του Χατζηστραβού στο έβγα του πρώτου δεκάλεπτου άλλαξε τα δεδομένα για τον Πανσερραϊκό, με τον Μασκανάκη να μπαίνει στη θέση του. 

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, ήταν θαρραλέοι και αφού απείλησαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τομάς στο 8', που απέκρουσε ο Τσιφτσής (ένας από τους επτά που ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ξεκίνησε με τη Μάλμε αλλά έβαλε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος), έφτασε στο γκολ πρώτος. 

Ο Βιεϊρίνια ανέτρεψε τον Σαλαζάρ στο 30', ο VAR επιβεβαίωσε την ποινή και ο Μπετανκόρ άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι. Χαρακτηριστική είναι η στιγμή που ο σκόρερ πάει να πανηγυρίσει μπροστά στους φίλους του ΠΑΟΚ αλλά ο Χαντάκιας, ο οποίος μάλιστα έως πέρυσι έπαιζε στο Αζερμπαϊτζάν με τη Ζίρα, σπεύδει να τον απομακρύνει και σηκώνει το χέρι του ζητώντας συγγνώμη από τον κόσμο. 

Οι φιλοξενούμενοι δεν κράτησαν πολύ το προβάδισμά τους. Ο Πεταυράκης κράτησε τον Κετζιόρα και παρ' ότι ετεροχρονισμένα, ο VAR αποφάνθηκε ότι ο διαιτητής Φωτιάς έπρεπε να δει τη φάση. Όπερ και εγένετο, με το πέναλτι, που σφυρίχτηκε τρία λεπτά αργότερα, να δίνει το δικαίωμα στον Στέφαν Σβαμπ να ισοφαρίσει στο 35'. 

Έγκλημα και τιμωρία 

Ο Πανσερραϊκός μπορούσε κάλλιστα να μείνει πίσω στο σκορ, αλλά και να προηγηθεί. Ο Τομάς έχασε σπουδαία ευκαιρία, με τον Τσιφτσή να αποκρούει προσπάθειά του στο 45', αλλά είχε προηγηθεί η κεφαλιά του Τσάλοφ στο δοκάρι. Ο Ουρουγουανός του Πανσερραϊκού ανταπέδωσε τα... δοκάρια στο 45+1', και εκείνος με κεφαλιά, αλλά ο Πανσερραϊκός πήγε πίσω στο σκορ στα αποδυτήρια. 

Στο 45+3' ο "δικέφαλος του Βορρά", που ήταν πολύ απειλητικός με τα κόρνερ του Ζίβκοβιτς, προηγήθηκε όταν ο Οζντόεφ έγινε κάτοχος της μπάλας στο μποτιλιάρισμα και με σουτ με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα του Γκουγκεσασβίλι. 

Ο ΠΑΟΚ, μάλιστα, ζήτησε πέναλτι αμέσως μετά, σε χέρι του Μπέρκστρομ από προσπάθεια του Κωνσταντέλια, αλλά ο... VAR κράτησε το 2-1 ως σκορ ημιχρόνου. 

Ωστόσο, ο Πανσερραϊκός ήταν εκείνος που ισοφάρισε νωρίς στο δεύτερο μέρος. Ο Σαλαζάρ εκμεταλλεύτηκε το χώρο που είχε στο τρανζίσιον και ισοφάρισε στο 49'. 

Το παιχνίδι είχε ήδη άγρια ομορφιά, αλλά απέκτησε και ισορροπία στο σκορ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 55' ο Σάστρε έχασε καλή ευκαιρία, ενώ στο 57', με κόσμο και κοσμάκη μέσα στην περιοχή, ο Σοάρες σημάδεψε το δοκάρι με αριστερό κεραυνό. Ωστόσο, η φάση σταμάτησε και φάνηκε ότι ο Λιάσος πάτησε το δεξιό πόδι του Τσάλοφ. Ο Φωτιάς, αφού συμβουλεύτηκε τον VAR, έδωσε πέναλτι, που έκανε γκολ ο Σβαμπ. 

Ο ρυθμός έπειτα έπεσε αισθητά, με το "δικέφαλο" να κάνει συντήρηση και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν ματαίως να απειλήσουν. Πάντως, ο Τομάς είχε ένα σουτ έξω στο 90+5'.  

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Βιεϊρίνια (46' Σάστρε), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Σοάρες, Σβαμπ (88' Θυμιάνης), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (71' Τισουντάλι). 
Πανσερραϊκός (Μ. Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέρκστρομ, Χαντάκιας (62' Καρασαλίδης), Πεταυράκης, Στάικος, Λιάσος, Σάλαζαρ, Χατζηστραβός (14' Μασκανάκης, 80' Γκίγκιτς), Τόμας, Μπετανκόρ.