Η Μπαρτσελόνα μπήκε σχετικά ανασφαλής στο "Μεστάγια", στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Χάνσι Φλικ στον πάγκο της, για να παίξει με τη Βαλένθια στην πρεμιέρα της στη LaLiga. Η άσχημη εικόνα στο φιλικό με τη Μονακό και η περιπέτεια του Λαμίν Γιαμάλ, από τον οποίο όλο και περισσότερο εξαρτάται, με τον πατέρα του δημιούργησε αρκετό άγχος στους Καταλανούς. 

Βαλένθια-Μπαρτσελόνα: Καμία λύση για Γιαμάλ και Ραφίνια


Παρ' όλα αυτά, Λέβα καλός, όλα καλά. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκόραρε δις και οι δίχως Ντάνι Όλμο Καταλανοί πέρασαν από μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα, νικώντας 2-1. Μάλιστα, η "Μπάρτσα" έφαγε, με τον Ούγκο Ντούρο, γκολ σε κρίσιμο σημείο, στο 44', ωστόσο μπόρεσε να αντιδράσει και μάλιστα, σε ακόμα... πιο κομβική στιγμή, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γιαμάλ να του προσφέρει ένα τέρμα σε κενή εστία. 

Οι "μπλαουγκράνα" μπήκαν αγριεμένοι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γιαμάλ απείλησε στο 47' και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ραφίνια "ψάρεψε" τον Κριστιάν Μοσκέρα, που τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Ο Λεβαντόφσκι πήρε την ευθύνη στο 49', οι Καταλανοί προηγήθηκαν και κράτησαν το προβάδισμα ως τη λήξη.