Υπάρχουν υπέροχες ποδοσφαιρικές ιστορίες με πρωταγωνιστές Έλληνες παίκτες που διαπρέπουν εκτός συνόρων οι οποίες δίνουν πολλά ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον του ελληνκού ποδοσφαίρου! Μια εξ' αυτών και η περίπτωση του αρχηγού της Εθνικής Νέων, Χρήστου Αλεξίου που μετακόμισε στο Μιλάνο για λογαριασμό της Ίντερ το 2021, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των "νερατζούρι" και είχε την τιμή να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Primavera με το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Γράφει ιστορία ο Χρήστος Αλεξίου στην Ίντερ και τη Primavera

Το δικό του... παραμύθι ζει στην Ιταλία ο αρχηγός της Εθνικής Νέων, Χρήστος Αλεξίου που στα 19 του χρόνια αγωνίζεται με τη φανέλα της Ίντερ στην Primavera. Ο νεαρός σέντερ μπακ είχε αρχικά δοθεί δανεικός από τον Ατρομητο στους "νερατζούρι" το 2021, ενώ οι Ιταλοί ήταν τόσο ενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις του και την αγωνιστική ου εικόνα που αποφάσισαν να τον κάνουν δικό τους με κανονική μεταγραφή σε μια κίνηση-επένδυση με φόντο το μέλλον.

Άλλωστε, ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ίντερ και ένα πολλά υποσχόμενο project για τον σύλλογο. Την περσινή σεζόν κατέγραψε συνολικά  23 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τη φετινή σεζόν πήρε φανέλα βασικού στο στο πρώτο παιχνίδι στη Primavera κόντρα στην Μπολόνια. Ο ίδιος θα θυμάται για πάντα αυτόν τον αγώνα καθώς ο Ζαντσέτα του έδωσε για πρωτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Για την... ιστορία, η αναμέτρητη των δυο ομάδων έληξε 1-1, ενώ ο Χρήστος Αλεξίου στάθηκε άτυχος καθώς έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού και πρόλαβε να αγωνιστεί συνολικά για 68 λεπτά. Αξίζει να τονιστεί ότι τον Ιούλιο του 2023, ο αρχηγός της Εθνικής Ενέων ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Ίντερ έως το 2026.

INTER 1-1 BOLOGNA | HIGHLIGHTS UNDER 20 | PRIMAVERA 1 2024/25 ⚽⚫🔵