Η ιστοσελίδα soccerbase.gr και ο... εξπέρ των στατιστικών δεδομένων του ελληνικού ποδοσφαίρου, Δημήτρης Τσακίρης, συγκέντρωσαν και παρουσίασαν όλα τα ξεχωριστά και ιστορικά ρεκόρ που "έσπασε" ο Χαράλαμπος Κωστούλας, ένα πολλά υποσχόμενο project και "διαμάντι" των ακαδημιών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Βόλο στην πρεμιέρα της Super League όπου πήρε φανέλα βασικού από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Η χρησιμοποίηση του πρωταθλητή Ευρώπης με την Κ19 των "ερυθρόλευκων" στην κορυφή της επίθεσης στην αρχική ενδεκάδα δείχνει ότι ο Μεντιλίμπαρ ανοίξει τον... δρόμο για μια νέα φιλοσοφία στο ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη την ανάδειξη των παικτών από τις ακαδημίες και την κίνηση των προπονητών να μην διστάζουν να δώσουν την ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές να δείξουν το ταλέντο και τις ικανότητες στους στην πρώτη ομάδα!

Tα ρεκόρ του Χαράλαμπου Κωστούλα στον Ολυμπιακό

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που έκανε ντεμπούτο βασικός, χωρίς να του έχει δοθεί η ευκαιρία να παίξει πρώτα αλλαγή. Έγινε και ο 4ος νεότερος που κάνει ντεμπούτο στην πρεμιέρα πρωταθλήματος Α’ Εθνικής βασικός!

Με εξαίρεση τους πολλού νεαρούς ερασιτέχνες που έπαιξαν στην πρεμιέρα του 1986 όταν έκαναν απεργία οι επαγγελματίες, μόλις τρεις ποδοσφαιριστές στην ιστορία έχουν κάνει ντεμπούτο σε πρεμιέρα πρωταθλήματος παίζοντας βασικοί. Υπάρχουν κάποιοι ακόμα που έπαιξαν μικρότεροι, αλλά έχουν παίξει αλλαγή, όπως Λάκης και ο Μπόατενγκ, ή αλλά δεν ήταν το ντεμπούτο τους, όπως ο Οφορίκουε και ο Μουστακίδης.


Ο Χαράλαμπος Κωστούλας είναι ο 8ος νεότερος σε ηλικία που αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό στην Α’ Εθνική/Super League, μετά τους Κυριάκο Παπαδόπουλο, Δημήτρη Σκοπελίτη (ερασιτέχνη σε απεργία), Κώστα Αρζένη (ερασιτέχνη σε απεργία), Δημήτρη Πλέσσα, Αλέξανδρο Καλογερόπουλο, Νέρι Καστίγιο και Κυριάκο Καλκιτανίδη.

Ακόμα είναι ο 7ος νεότερος που αγωνίζεται βασικός, αφού από τους παραπάνω ο Καστίγιο άργησε να παίξει ενδεκάδα. Τέλος είναι ο 4ος νεότερος που αγωνίζεται βασικός, κάνοντας παράλληλα ντεμπούτο, μετά τους Σκοπελίτη, Αρζένη και Πλέσσα. Οι δύο πρώτοι ήταν ερασιτέχνες σε απεργία, ο Πλέσσας έπαιζε σε εποχή που δεν υπήρχαν αλλαγές. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να κάνουν ποτέ ντεμπούτο ως αλλαγή.

Αυτό σημαίνει ότι Κωστούλας είναι ο νεότερος σε ηλικία, που ξεκίνησε βασικός, χωρίς να έχει προηγηθεί χρησιμοποιήσή του ως αλλαγή.
Επίσης ο Κωστούλας είναι ο νεότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, που ξεκινά βασικός σε πρεμιέρα πρωταθλήματος.

Ακόμη Χαράλαμπος Κωστούλας είναι μόλις ο δεύτερος στην ιστορία, που παίζει στην Α’ Εθνική με τον Ολυμπιακό, έχοντας παίξει και ο πατέρας του Θανάσης, αλλά πρώτος επαγγελματίας. Ο Θανάσης Ρωσσίδης, γιός του Ηλία, είχε αγωνιστεί σε ένα και μοναδικό ματς, ως ερασιτέχνης στην απεργία του 1986.

Οι νεότεροι που έχουν κάνει ντεμπούτο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αγωνιζόμενοι στην ενδεκάδα είναι:

Χατζηϊωάννογλου Δημήτρης 16 ετών 5 μηνών 11 ημερών
(10/09/1961 Εθνικός Πειραιώς – Προοδευτική 0-0)

Κυριαζής Γιώργος 16 ετών 6 μηνών 11 ημερών
(08/09/1996 Ηρακλής – Βέροια 0-0)

Σπετσέρης Δημήτρης 17 ετών 1 μήνα 1 ημέρας
(25/10/1959 Πανιώνιος – ΑΕ Νίκαιας 3-0)

Κωστούλας Χαράλαμπος 17 ετών 2 μηνών 20 ημερών
(17/08/2024 Βόλος – Ολυμπιακός 0-2)