Οι Φιλιππίνες μετά από αρκετά χρόνια συζητήσεων πήραν τη μεγάλη απόφαση να κάνουν μία καινοτομία που μπορεί να αλλάξει στο μέλλον το παγκόσμιο μπάσκετ. Θέσπισαν το τετράποντο, με τον Κρις Μπανκέρο να είναι ο πρώτος που το πετυχαίνει με σουτ από τα 8 μέτρα και 23 εκατοστά.

Το πρώτο... τετράποντο της ιστορίας έγινε viral

Η Μεράλκο αντιμετώπισε τη Μανόλια για το Governor's Cup σ' ένα παιχνίδι που υπό άλλες συνθήκες δε θα έδινε κανείς βάση, πέραν από τους οπαδούς των δύο ομάδων. Η αναμέτρηση διεξήχθη στις Φιλιππίνες και γράφτηκε ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Οι αρμόδιοι στη χώρα είχαν αρκετά χρόνια στο μυαλό τους να θεσπίσουν το τετράποντο. Η απόφαση πάρθηκε και το πρώτο μεγάλο σουτ μπήκε από τον Κρις Μπανκέρο, ο οποίος όπως αναμενόταν έγινε viral, μιας και είναι ο πρώτος παίκτης που το πετυχαίνει στην ιστορία.



Οι διοργανωτές φρόντισαν να φτιάξουν ακόμη μία γραμμή, η οποία τοποθετήθηκε στα 8 μέτρα και 23 εκατοστά, περίπου 1,5 μέτρο μακριά από το κλασικό τρίποντο που υπάρχει στο πρωτάθλημα. Η αρχή πλέον έγινε και νέοι δρόμοι ανοίχτηκαν στο παγκόσμιο μπάσκετ.