Κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Premier League, άπαντες αναρωτιούνται αν θα υπάρξει ομάδα να διακόψει τη "δυναστεία" της Μάντσεστερ Σίτι και του Πεπ Γκουαρδιόλα που κρατάει εδώ και εφτά ολόκληρα χρόνια. Μια φορά... γλίστρισε το τρόπαιο της πρωταθλήτριας από τον Καταλανό (για να καταλήξει σε εκείνα του Γιούργκεν Κλοπ στο Λίβερπουλ) αλλά κι αυτή άναψε τη σπίθα του θρυλικού ρεκόρ των τεσσάρων σερί τίτλων! 

Και σε κάθε πρεμιέρα όλοι περιμένουν να διαπιστώσουν τις... διαθέσεις της πρωταθλήτριας Αγγλίας ενόψει της συνέχειας της σεζόν: Γυαλίζει το μάτι της; Εμφανίζεται κάπως... κορεσμένη; Κι αυτό γιατί βαθιά μέσα τους όλοι γνωρίζουν πως όσο φιλόδοξη κι αν είναι η Άρσεναλ του Πεπ Αρτέτα, όσες υποσχέσεις κι αν αφήνει στο ξεκίνημα της χρονιάς η Λίβερπουλ του Άρνε Σλοτ κι όσο βελτιωμένη ευελπιστεί να εμφανιστεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαχ, τα πάντα στο Νησί εξαρτώνται από το "μεγάλο αφεντικό". Το... θυμήθηκαν όλοι βλέποντας τη Σίτι να πανηγυρίζει το πρώτο της σπουδαίο διπλό με 0-2 στο "Στάμφορντ Μπριτζ". 

Ο Γκουαρδιόλα, πάντως, έχει βαλθεί να... τρολάρει τους πάντες και να διασκεδάσει με την ψυχή του τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. "Τώρα δεν έχουμε το παραμικρό κίνητρο να κατακτήσουμε άλλη μια Premier League. Θα το αποκτήσουμε... τον τελευταίο μήνα", δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το εναρκτήριο παιχνίδι με την Τσέλσι στο Λονδίνο. 

Όλα στο μηδέν... μέχρι να φτάσει η μπάλα στα πόδια του Χάαλαντ

Τι να το κάνεις, όμως, το κίνητρο όταν διαθέτεις στη μηχανή σου τον... Έρλινγκ Χάαλαντ; Για 17 λεπτά ο Νορβηγός δεν είχε ακουμπήσει την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο του "Στάμφορντ Μπριτζ". Την πήρε στα πόδια του πρώτη φορά στο 18' και απλά... την έστειλε στα δίχτυα αφήνοντας όλους τους αμυντικούς της Τσέλσι να τον χαζεύουν!

Τρίτο γκολ σε τρίτη διαδοχική πρεμιέρα πρωταθλήματος με τον ξανθομάλλη "εκτελεστή" να βαδίζει στα βήματα του Μοχάμεντ Σαλάχ, και το 0-1 του Νορβηγού να αποτυπώνει την ποιοτική διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. 

Με τους παίκτες του Εντζο Μαρέσκα να είναι εξαιρετικά φλύαροι στις επισκέψεις τους στα καρέ του Έντερσον και να εκβιάζουν να κερδίσουν πέναλτι με διαδοχικές πτώσεις, χωρίς να συγκινήσουν τον Άντονι Τέιλορ, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πολύ πιο απειλητικοί, "άγγιξαν" το 0-2 στο 37' όταν ο Σάντσεθ απέκρουσε εντυπωσιακά "κεραυνό" του Ντοκού, αλλά είδαν τον πολύ δραστήριο Σαβίνιο να τραυματίζεται και να αντικαθίσταται από τον Φόντεν στην ανάπαυλα. 

Τεράστιο διπλό για τη Μάντσεστερ Σίτι χωρίς τον Ρόδρι

Όσο χαρισματικός εκτελεστής, βέβαια, κι αν είναι ο Χάαλαντ, όσο τεράστιος παίκτης κι αν είναι ο Ντε Μπρόινε, ο παίκτης-βαρόμετρο της Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι άλλος από τον... ηλεκτρονικό της εγκέφαλο, τον Ρόδρι. Και με τον Ισπανό να παραμένει στα πιτς, λόγω του τραυματισμού του στον τελικό του Euro 2024, η Τσέλσι είχε την ευκαιρία να πάρει τα ηνία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και σταδιακά άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο απειλητική, υποχρεώνοντας τον Έντερσον σε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Τζάκσον από κοντινή απόσταση στο 61'. 

Παρ' όλα αυτά οι Λονδρέζοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης - αναζητώντας το είναι η αλήθεια τις περισσότερες φορές με ανορθόδοξο τρόπο - αλλά η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε δεύτερο γκολ στο 84' με υπέροχη προσπάθεια και εκτέλεση του Κόβατσιτς και ξεκίνησε τη σεζόν με μεγάλο διπλό που αποκτά... τεράστιες διαστάσεις λόγω της απουσίας του Ρόδρι.