Η Λανς την ώρα που ετοιμάζεται γα τα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό για τα Playoffs του Conference League, αντιμετώπισε την Ανζέ στη πρεμιέρα της Ligue 1. 20 λεπτά καλού ποδοσφαίρου ήταν αρκετά για την αντίπαλο των "πρασίνων" για να μπορέσει να πάρει τη νίκη με 0-1 και να ξεκινήσει νικηφόρα τη νέα σεζόν.

Χωρίς ρυθμό η Λανς αλλά απειλούσε κάθε φορά που έβρισκε ευκαιρία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Λανς να δείχνει από νωρίς τις "άγριες" διαθέσεις της, σκοράροντας στο πρώτο μόλις λεπτό με τον Σοτοκά, ένα τέρμα το οποίο όμως ακυρώθηκε, καθώς ο επιθετικός των φιλοξενούμενων βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε ο χρόνος έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούσαν προϋποθέσεις για κάτι καλό στην αντίπαλη εστία. Πίεζαν συνήθως με εκτελέσεις κόρνερ, χωρίς όμως να απειλούν ουσιαστικά τον Σαμπά που είχε τον έλεγχο.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού αν και δεν είχε την κατοχή έδειχνε πως ανά πάσα στιγμή μπορούσε να φτιάξει φάσεις και να βάλει κάποιο γκολ. Κάτι που συνέβη στο 28ο λεπτό με τον Σαΐντ να υποδέχεται πολύ καλά τη μπάλα και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1 για την ομάδα του.



Η Ανζέ έψαξε να βρει γρήγορα την ισοφάριση, αλλά τις δύο μεγάλες φάσεις πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου τις είχαν ξανά οι φιλοξενούμενοι. Ο Σοτοκά υποδέχθηκε πολύ ωραία τη σέντρα του Αγκιλάρ, αλλά η κεφαλιά του βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα.

Στην επαναφορά οι γηπεδούχοι δε μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα μακριά από την εστία. Στρώθηκε στον σκόρερ της αναμέτρησης, ο οποίος με εντυπωσιακή κίνηση "άδειασε" δύο αντιπάλους, αλλά είδε το αριστερό δυνατό του σουτ να καταλήγει κι εκείνο στο δοκάρι, με το 0-1 να παραμένει στο τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Έλεγξε το παιχνίδι και πήρε τη νίκη η Λανς

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου άρχισαν να φαίνονται οι παθογένειες στην άμυνα της Λανς, με τους γηπεδούχους να πιέζουν αρκετά στη κυκλοφορία και να "κλέβουν" μπάλες, αλλά δε μπορούσαν να βρουν τη τελική προσπάθεια που θα απειλούσε τον Σαμπά.

Ο Σερίφ ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης για την Ανζέ, ο οποίος κρατούσε τη μπάλα και τη μοίραζε στους συμπαίκτες του χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, με τη Λανς από την άλλη να εκμεταλλεύεται τις αντεπιθέσεις αλλά το σουτ του Ντιουφ το σταμάτησε ο Φοφανά στο 72ο λεπτό.

Οι αλλαγές των δύο ομάδων έριξαν τον όποιο ρυθμό υπήρχε στο παιχνίδι, γεγονός που ευνόησε τη Λανς που ήταν μπροστά στο σκορ. Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και οι φιλοξενούμενοι πάνε με θετική ψυχολογία στο παιχνίδι του Conference League κόντρα στον Παναθηναϊκό.


Ανζέ: Φοφανά, Μπαμπά, Ουντοντζί, Λεφόρ, Αρκούς (Λισοά), Καπέλ (79' Καλέ), Αολού, Μπεκντίμ (70' Ντιονί), Εκομί (Ανί), Αμπντελί, Σερίφ (76' Νιανέ)

Λανς: Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεδίνα, Αγκιλάρ, Τόμασον, Μεντί (72' Ντιουφ), Τσάβεζ (65' Μασάδο), Φουλγκίνι (65' Περέιρα Ντα Κόστα), Σοτοκά, Σαΐντ (Λαμπό)