Λίγες ημέρες μετά την... τιτάνια μάχη που ξεκίνησε Πέμπτη και τελείωσε Παρασκευή κόντρα στον Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Asteras AKTOR, σ' ένα παιχνίδι που είχε το "πρώτο" ημίχρονο αρκετά πριν την έναρξη της πρεμιέρας της Super League.

Οι διαμαρτυρίες για την επιλογή του Τάσου Σιδηρόπουλου ήταν αρκετές, με τους Αρκάδες να δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους αποφασίζοντας να μην τον χαιρετήσουν λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης. Οι "πράσινοι" που παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές είχαν ευκαιρίες αλλά έμειναν στο 0-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3j7rac2vf3t)
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, με τον Κρεσπί να κερδίζει πρώτα την αποβολή του Ζέκα στο 50ο λεπτό και στην αμέσως επόμενη φάση με απευθείας φάουλ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η πρώτη "βόμβα" της σεζόν στο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε!

Ευκαιρίες για Παναθηναϊκό και Αstera AKTOR στο πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει αρκετές αλλάγες στην ενδεκάδα του μετά το εξαντλητικό - απ' όλες τις απόψεις - αποκλεισμό από τα Playoffs του Europa League. Oι "πράσινοι" μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση αλλά η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού ανήκε στον Αsteras AKTOR.

Η μεγαλύτερη μεταγραφή των Αρκάδων τα τελευταία χρόνια, ο εν ενεργεία διεθνής επιθετικός της Εθνικής Ουγγαρίας - που αγωνίστηκε και στο Euro 2024 - Μάρτιν Άνταμ, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να κάνει το 0-1, αλλά η κεφαλιά του στο 18ο λεπτό πέρασε ελάχιστα άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3j7stir1dd5)
Η απάντηση από το "τριφύλλι" ήρθε άμεσα, με τη δεύτερη ακριβότερη προσθήκη στην ιστορία του Παναθηναϊκού, τον Τετέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από συνεργασία με τον Βαγιαννίδη, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Βραζιλιάνου εξτρέμ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3j7uk2e9qsp)
Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν σωστά το "παιχνίδι" των αντεπιθέσεων ακόμη και όταν έβγαιναν μπροστά με λιγότερους παίκτες. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις ο Μπαρτόλο έκανε ωραία τη κίνηση και το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Λοντίγκιν βρισκόταν σε καλή θέση και έδιωξε στο 27ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3j80j1xerj5)
Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους "πράσινους" με τον Αράο να βρίσκει πολύ ωραία τον Τετέ στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, εκείνος έκανε τη σέντρα αλλά ο Γερεμέγεφ... φάτσα με την εστία έστειλε τη μπάλα άουτ, με το 0-0 να παραμένει μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3j88d90oubd)

Κόκκινη για τον Παναθηναϊκό - Γκολ για τον Asteras AKTOR μέσα σ' ένα λεπτό

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Asteras AKTOR έφυγε πολύ καλά στην αντεπίθεση στο 50ο λεπτό με τον Κρεσπί να φέρνει τη μπάλα μπροστά του και λίγο πριν πλασάρει ο Ζέκα τον ανέτρεψε, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να αφήσει τους "πράσινους" με 10 παίκτες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3j8wm0jn0dt)
Οι Αρκάδες μάλιστα εκμεταλλεύτηκαν και τη στημένη φάση, με τον Κρεσπί να κάνει μία πολύ εκτέλεση φάουλ, ο Λοντίγκιν δεν υπολόγισε καλά τη δύναμη και τα φάλτσα που είχε η μπάλα, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα και οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με 0-1.

Διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες για τον Asteras AKTOR που πήρε τελικά το "διπλό"

Στη συνέχεια ο Ντιέγκο Αλόνσο κοίταξε στον πάγκο του για λύσεις, περνώντας ως αλλαγή τους Ιωαννίδη και Μπακασέτα, αλλά ο Asteras AKTOR ήταν αυτός που έφτασε στο 0-2 ξανά με τον Κρεσπί, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ νωρίτερα του Μπαρτόλο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3j97dj13aa9)
Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές στην εστία των φιλοξενούμενων, αλλά τα κενά στην άμυνα ήταν αρκετά, με τους παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς να χάνουν διαδοχικές ευκαιρίες να κάνουν το 0-2 και να εξασφαλίσουν ένα πολύ σημαντικό "διπλό".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3j9t2srv97t)

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο (60' Γεβντάι), Σένγκεφελντ, Μαξ (80' Μλαντένοβιτς), Ζέκα, Μαξίμοβιτς, Τετέ (69' Μαντσίνι), Βιλένα (60' Μπακασέτας), Τζούρισιτς (60' Ιωαννίδης), Γερεμέγεφ

Αsteras AKTOR (Μίλαν Ράνταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Αλάγκμπε, Καστάνιο, Χουχούμης, Μουνιόθ (74' Ρέτζιτς), Γιαμπλόνσκι (82' Τζανδάρης), Καλτσάς, Μπαρτόλο (90+2 Ζουγλής), Κρεσπί (90+2 Άλβαρες), Άνταμ (74' Μάντζης)