Η ΑΕΚ δεν έψαχνε απλά την... κλασική νίκη πρεμιέρας στην Super League.Το ζητούμενο ήταν οι τρεις βαθμοί όμως αυτό που είχαν όλοι ανάγκη ήταν να έρθει το τρίποντο σε συνδυασμό με μια καλή εμφάνιση. Η ανάγκη να επιστρέψουν τα χαμόγελα... τεράστια στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Νόα που την οδήγησε να αποχαιρετήσει την Ευρώπη μόλις από τον μήνα Αύγουστο.

Στην άδεια "OPAP Arena" χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες λόγω τιμωρίας από την περσινή σεζόν, η ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ έδειξε σημάδια βελτίωσης σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού της, επέστρεψε μετά από καιρό στις καλές... συνήθειες του ασφυκτικού πρέσινγκ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Κρητικούς και με τη νίκη της με 3-0 ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στον... δρόμο για την διεκδίκηση του τίτλου.

Ένας σεληνιασμένος Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε και πέτυχε γκολ με το... καλημέρα, φτάνοντας τα 6 (!) συνολικά τη φετινή σεζόν (μαζί με τα ευρωπαϊκά ματς), ενώ το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα πέτυχε ο "ενδεκάτος" Σταύρος Πήλιος που μοίρασε και ασίστ στο τρίτο γκολ της "Ένωσης" και "έκλεψε" τις εντυπώσεις με την εμφάνιση του! Κάτι που απόλυτα λογικά τον φέρνει και... αγκαλιά με το βραβείο του MVP!

Νίκη δια... περιπάτου για την ΑΕΚ στην πρεμιέρα κόντρα στον ΟΦΗ

Με αλλαγές παρατάχθηκε η ΑΕΚ σε σχέση με το παιχνίδι με τη Νόα στη ρεβάνς, με την πιο "ηχηρή" αυτή του Λιβάι Γκαρσία που επέστρψε ξανά στην κορυφή της επίθεσης, ενώ φανέλα βασικών πήρα τόσο ο Πινέδα όσο και ο Κοϊτά. Οι "κιτρινόμαυροι" μπηκαν δυνατά στο παιχνίδι, είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, ενώ είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 5ο λεπτό με τον Λιβάι Γκαρία ο οποίος μετά από ωραία προσωπική ενέργεια εξαπέλυσε σουτ το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Η πίεση της "Ένωσης" την οδήγησε σε εκ νέου μεγάλη ευκαιρία τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Άμραμπατ ο οποίος επιχείρησε σουτ από δύσκολη γωνία μέσα από την περιοχή υποχρεώνοντας τον Χριστογεώργο σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ. Το γκολ για την ΑΕΚ δεν άργησε να έρθει. Στο 11ο λεπτό οι δυο παίκτες που είχαν τις πρώτες καλές στιγμές για την Ένωση συνεργάστηκαν άψογα για να έρθει το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ja6jz2fgpd)

 Ο Άμραμπατ έκανε ωραίο μπάσιμο από τα δεξιά και έβγαλε ιδανική σέντρα στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Λιβάι Γκαρσία που με ωραίο άλμα την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα σημειώνοντας το έκτο φετινό του γκολ. Η ΑΕΚ έδειχνε απόλυτα κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και σφυροκοπούσε αδιάκοπα τα καρέ των Κρητικών, με το δεύτερο γκολ να έρχεται σαν σε… προπόνηση στο 14ο λεπτό.

Η στιγμή που ο Πήλιος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Μετά από ωραίο γέμισμα του Σιμάνσκι στην πλάτη της άμυνας, ο Έλληνας μπακ κατέβασε άψογα τη μπάλα, απέφυγε τον Μπρεσάν και με ωραίο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας… αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3jacqhhj2c1)

Η ανωτερότητα της ΑΕΚ "έπνιγε" τους φιλοξενούμενους και δεν τους επέτρεπε να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να φανούν απειλητικοί καθώς είχαν περιοριστεί κυρίως στα αμυντικά και ανασταλτικά τους καθήκοντα. Οι γηπεδούχοι που κάθε τους φάση... μύριζε γκολ, είχαν καλή ευκαιρία στο 26ο λεπτό με τον Πινέδα ο οποίος μετά από σέντρα του Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3janekk7byh)

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η ομάδα του Αλμέιδα συνέχιζε τα έχει τα ηνία και την κατοχή της μπάλας, ο Πινέδα ήταν αρκετά δραστήριος, ενώ γενικότερα η μεσοεπιθετική γραμμή της "Ένωσης" λειτουργούσε άψογα και οι συνεργασίες των παικτών ήταν εξαιρετικές. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρος, στο 43' οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή με τον Λιούμπισιτς του οποίου η κεφαλιά μετά από σέντρα του Άμραμπατ κατέληξε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος αν και η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε από τον ΟΦΗ που λίγο έλειψε να μειώσει σε 2-1 στο 56ο λεπτό. Κι αυτό γιατί παρουσιάστηκαν κενά σε μεσαία και αμυντική γραμμή για τους "κιτρινόμαυρους" κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ριέρε που έκανε γύρισμα στην περιοχή και βρήκε τον Αποστολάκη του οποίου η κοντινή προβολή κόντραρε και πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Στρακόσα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3jbsrbynrih)

Οι Κρητικοί είχαν πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο και έψαχναν ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο "παιχνίδι". Άμραμπατ και Λιούμπισιτς και Πήλιος ήταν ιδιαίτερα επιδραστικοί για την ΑΕΚ και την εκδήλωση των επιθέσεων της. Ο τελευταίος μάλιστα έδειχνε να... πετά αγωνιστικά και μετά από σκόρερ χρίστηκε και... δημιουργός αφού από τα δικά του πόδια επιτεύχθηκε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων. 

Στο 83ο λεπτό, ο Έλληνας αριστερός μπακ έκανε το γύρισμα στην περιοχή και βρήκε τον Τσούμπερ ο οποίος με απευθείας προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να έρθει το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0. Μάλιστα στο 90+2' η ΑΕΚ έφτασε κοτνά και σε τέταρτο γκολ με τον Περέιρα ο οποίος μετά από μπαλιά του Άμραμπατ εξαπέλυσε φοβερό σουτ το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3jc3iowvssp)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα (66' Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι, Πινέδα (66' Λαμέλα), Άμραμπατ, Κοϊτά (80' Περέιρα), Λιούμπισιτς (80' Μάνταλος), Λιβάι (66' Τσούμπερ). 

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (81' Γιουνγκ), Καραχάλιος (64' Χιμένεθ), Γκαγέγκος (81' Κουτεντάκης), Μπάκιτς, Ριέρα (64' Αμπάντα), Νας (55' Αποστολάκης), Ισέκα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3jccvragmc9)