Πάρα πολλά νέα πρόσωπα έκαναν την επίσημη πρεμιέρα τους στο παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Άρη για την 1η αγωνιστική της Super League. Οι Περιστεριώτες, στο ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο τους, είναι μία νέα ομάδα, άλλωστε εννιά παίκτες έκαναν την επίσημη πρώτη τους. Ο Άρης δεν είχε πολλές αλλαγες σε σχέση με πέρυσι, με Φρίντεκ και Μοντσού να κάνουν το ντεμπούτο τους. 

Στο πλαίσιο της απόδοσης, το 1-1 λογίζεται ως δίκαιο αποτέλεσμα. Το σκορ, πάντως, διαμορφώθηκε με λάθη από αμφότερους τους τερματοφύλακες, πρώτα τον Κοσέλεφ και έπειτα τον Κουέστα. 

Ήταν ένα παιχνίδι που βασικοί έπαιξαν μόλις δύο Έλληνες, ο Αθανασίου για τον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μείνουν πιστοί στο πλάνο του προπονητή τους, με τις δύο ομάδες να έχουν φάσεις. Ο Κουέστα χρειάστηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις, στην προσπάθεια του Μπακού στο 11' και την κεφαλιά του Μανσούρ στο 18', ενώ ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βέλεθ στον Αθανασίου στο 24'. 

Στο ριπλέι φάνηκε να υπάρχει παράβαση, όμως εκτός περιοχής. 

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολλές στιγμές που δεν έγιναν ευκαιρίες, μια και οι αμυντικοί των δύο ομάδων κόντραραν μπάλες, εξοστρακίζοντας ή αλλοιώνοντας την πορεία τους. 

Ατρόμητος-Άρης: Τα λάθη των πορτιέρε

Στο δεύτερο δεν άλλαξε κατά πολύ η κατάσταση, με τον Ατρόμητο να είναι ελαφρώς πιο απειλητικός, πρώτα με τον Φαν Βέερτ να σουτάρει άουτ στο 47' και έπειτα με τον Μπρόρσον, τον οποίο πρόλαβε ο Μοντόγια στο 55'. Ο Γκαρσία έχασε στην πορεία τον Καρλίτος, που αντικαταστάθηκε λόγω εμφανών ενοχλήσεων στο δεξί πόδι από τον Αυστριακό Πέτερ Μίχορλ

Ο Κουέστα μπλόκαρε και σουτ του Ουάρντα, που έκανε ελαφριά κίνηση παράλληλα στην περιοχή του Άρη πριν εκτελέσει, στο 64'. Ωστόσο, ήταν οι φιλοξενούμενοι που βρήκαν το γκολ, από λάθος της άμυνας του Ατρόμητου. Ο Κοσέλεφ, συγκεκριμένα, περιέπλεξε μία σέντρα του Μάγιο με έξοδο κακή, έσπρωξε την μπάλα πάνω στον Μπρόρσον, ο οποίος, δίχως να μπορεί να αντιδράσει, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. 

Ωστόσο, δεν πέρασε πολλή ώρα μέχρι ο Κουέστα να... ανταποδώσει. Λίγο αφού οι "κίτρινοι" πήραν το προβάδισμα στο παιχνίδι, ο πολύπειρος τερματοφύλακάς τους έκανε λάθος εκτίμηση φάσης και έπεσε πάνω στον Μίχορλ, σε παράβαση που ήταν πασιφανής. Ο Αμρ Ουάρντα πέτυχε στο 74', από την άσπρη βούλα, το 11ο γκολ του με τη φανέλα του Ατρόμητου, παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα του Άρη να πάρει ρεβάνς για το λάθος του. Μάλιστα, ο Αιγύπτιος πανηγύρισε φιλώντας το σήμα του Ατρόμητου. 

Το παιχνίδι μπήκε στον... πάγο για το επόμενο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να είναι διστακτικές, μέχρι ένα σουτ άουτ του Μανού Γκαρθία, στο 84', που έσπασε τη μονοτονία. Δύο λεπτά αργότερα, ίδια ήταν η κατάληξη της προσπάθειας του Σαμόρα. 

Ατρόμητος (Π. Γκαρσία): Κοσέλεφ, Αθανασίου, Μπρόρσον, Κίνι, Μανσούρ, Έντερ (90+5' Καραμανής), Ουεντραόγκο, Ουάρντα, Μπακού (76' Γιουμπιτάνα), Καρλίτος (55' Μίχορλ), Φαν Βέερτ.
Άρης (Άκ. Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ (69' Ντιάντι), Μπράμπετς, Βέλεθ, Μάγιο, Μοντόγια, Μοντσού, Γκαρθία, Σαβέριο, Φετφατζίδης (70' Σιφουέντες), Μορόν (75' Σαμόρα).