Η χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ της Αταλάντα με 2-0 και πήρε την πρώτη κούπα της σεζόν. Η πρεμιέρα της στη La Liga τη βρήκε στη Μαγιόρκα σ' ένα παιχνίδι που ήταν εντυπωσιακό από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Οι "μερέγχες" βρήκαν γρήγορα το προβάδισμα χάρις σε γκολ του Ροντρίγκο στο 13ο λεπτό, αλλά είδαν τον Μουρίτσι να ισοφαρίζει στο 53' και να τους βάζει δύσκολα. Παρά την πίεση της "Βασίλισσας" δε κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς με το τελικό 1-1.

Τρομερός ρυθμός στον αγώνα με τη Ρεάλ να προηγείται

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μαγιόρκα να μπαίνει πολύ δυνατά και να απειλεί την εστία του Κουρτουά, ο οποίος είχε αρκετή δουλειά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Βέλγος γκολκίπερ χρειάστηκε να επέμβει στο εντυπωσιακό σουτ του Σαμού Κόστα, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης φαινόταν πως με την τετράδα της επίθεσης θα μπορούσε να απειλήσει ανά πάσα στιγμή, με τον Βινίσιους να παίρνει τη μπάλα από αριστερά να τη δίνει στον Ροντρίγκο κι εκείνος με απίστευτο σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το 0-1 για τους "μερέγχες".



Τα ευτράπελα δεν έλειπαν βεβαίως, με τον Βινίσιους - που έχει προηγούμενα με τους οπαδούς της Μαγιόρκα - να προκαλεί ξανά και να δέχεται συστάσεις από το διαιτητή. Αυτό δεν τον εμπόδισε βέβαια να δώσει τη μπάλα στη μικρή περιοχή στον Εμπαπέ που δε κατάφερε να κάνει το 0-2 στο 25ο λεπτό.

Το παιχνίδι είχε εντυπωσιακό ρυθμό, με τη Μαγιόρκα να βγαίνει συχνά στην επίθεση και να απειλεί, με τον Τιμπό Κουρτουά να κάνει διπλή απόκρουση λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ασάνο έκανε τη σέντρα σουτ, ο Βέλγος πορτιέρε έδιωξε με τη μπάλα να στρώνεται στον Μουρίτσι.

Εκεί ο στράικερ από το Κόσοβο έπιασε το σουτ στη κίνηση, αλλά ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το χέρι του ενστικτωδώς και κατάφερε να αποσοβήσει το 1-1, διατηρώντας για την ομάδα του το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Ισοφάρισε η Μαγιόρκα - Έψαξε γρήγορα το δεύτερο γκολ η Ρεάλ

Η Μαγιόρκα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με μοναδικό στόχο να ισοφαρίσει νωρίς και να διεκδικήσει μέχρι και τη νίκη. Στην αρχή προειδοποίησε με τον Νταρντέρ και στην επόμενη φάση βρήκε το γκολ. Ο Ντάνι Ροντρίγκεθ έκανε τη σέντρα και ο Μουρίτσι με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 53ο λεπτό.



Η "Βασίλισσα" έψαξε γρήγορα να βρει και δεύτερο γκολ για να πάρει ξανά το προβάδισμα στην αναμέτρηση, αλλά ο Γκρέιφ ήταν εκεί για να σταματήσει τον Κίλιαν Εμπαπέ στο σόλο που ξεκίνησε από την αριστερή πλευρά στο 62ο λεπτό του αγώνα.

Πολλές φάσεις εκατέρωθεν - Έμεινε στην ισοπαλία το παιχνίδι

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε να απειλεί με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Κίλιαν Εμπαπέ, ο οποίος έφερε μπροστά του τη μπάλα από αριστερά σούταρε, αλλά ο Γκρέιφ ήταν εκεί για να διώξει με τον Μοχίκα να προλαβαίνει σχεδόν πάνω στη γραμμή τον Ροντρίγκο πριν κάνει το 1-2.

Η είσοδος του Λούκα Μόντριτς στο παιχνίδι έκανε πιο επιθετικούς τους "μερέγχες" οι οποίοι προσπαθούσαν με αλλεπάλληλα κόρνερ να απειλήσουν, αλλά η άμυνα της Μαγιόρκα ήταν εκεί, με τον γκολκίπερ της να διώχνει το επικίνδυνο σουτ του Κροάτη σούπερ σταρ στο 82ο λεπτό.

Πέντε λεπτά αργότερα η Μαγιόρκα απείλησε δύο φορές για να πάρει το προβάδισμα και να φτάσει ακόμη πιο κοντά στη μεγάλη "βόμβα", αλλά η σέντρα του Λάριν δε βρήκε αποδέκτη και στη συνέχεια ο Σάντσεθ δε μπόρεσε να σουτάρει όπως θα ήθελε.

Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν και η πιο... άσχημη του αγώνα, με τον Μεντί να κάνει ένα τρομακτικό τάκλιν στον Μουρίτσι και να δέχεται την κόκκινη κάρτα. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς της ισοπαλίας.


Μαγιόρκα (Αρασάτ): Γκρέιφ, Μαφέο, Βαλιέντ, Ραΐγιο, Μοχίκα, Νταρντέρ (72' Μορλάνες), Μασκαρέλι (90+3 Μοσκαρέλι), Σαμού Κόστα, Ασάνο (72' Λάριν), Ροντρίγκεζ (67' Σάντσεζ), Μουρίτσι

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (88' Λούκας Βάσκεθ), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Τσουαμενί (63' Μόντριτς), Βαλβέρδε, Μπέλιγχαμ (88' Γκιουλέρ), Βινίσιους (88' Μπραχίμ Ντίαθ), Ροντρίγκο, Εμπαπέ