Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Λιονέλ Μέσι με την εθνική Αργεντινής ο τελικός του Copa America; Είναι, εκείνο το 1-0 επί της Κολομβίας, με το κλάμα του στον πάγκο και το πόδι φουσκωμένο, η τελευταία εικόνα του με την αλμπισελέστε φανέλα; Άραγε, το ματς που του χάρισε τον 45ο τίτλο της καριέρας του είναι εκείνο του αποχαιρετισμού; 

Πολλοί εκτιμούν ότι το παιχνίδι στις ΗΠΑ ήταν το κύκνειο άσμα του. Άλλοι, πάλι, δεν είναι τόσο σίγουροι. Το 2026, σε μόλις δύο χρόνια, θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε ΗΠΑ και Καναδά. Ισχύει, εξάλλου, ό,τι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος το είχε μάλλον προαποφασίσει, ο Μέσι το είδε στην πορεία. Ωστόσο, και οι δύο θα πουν το "αντίο" εκεί. 

Αργεντινή: Γιατί δεν τον πήρε ο Σκαλόνι

Ο Μέσι έμεινε εκτός αποστολής της εθνικής Αργεντινής για τα ματς με Χιλή και Κολομβία στις 5 και τις 10 Σεπτεμβρίου αντιστοίχως, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο, επειδή είναι τραυματίας. Ο Σκαλόνι έχει περιθώριο, αφού η ομάδα του είναι πρώτη έπειτα από έξι παιχνίδια, με 15 βαθμούς. Φυσικά, έχει δρόμο ακόμα, άλλες 12 αγωνιστικές, όμως η "αλμπισελέστε" έχει περιθώριο για απώλειες. 

Σύμφωνα με την πληροφόρηση, πάντως, ο Μέσι δεν μπορεί να παίξει. Η αποθεραπεία του, μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε πολύ καιρό πριν τον τελικό του Copa America, θα έπαιρνε 1,5 μήνα.

Η Αργεντινή θα φιλοξενήσει τη Χιλή στο Μπουένος Άιρες και θα παίξει με την Κολομβία στην Μπαρανκίγια.