Η Λαμία εν τέλει εκμεταλλεύτηκε κατά το ήμιση το επί 70' αριθμητικό πλεονέκτημα επί του Παναιτωλικού και πέρασε από το Αγρίνιο, νικώντας 1-0 στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική της Super League. Ο Βλαχομήτρος ήταν ο ποδοσφαιριστής που επηρέασε περισσότερο από κάθε άλλον την εξέλιξη του παιχνιδιού αφού πήρε την αποβολή του Σιέλη και έβαλε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 64'.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3k5oub5kd9d)
Οι Αγρινιώτες μπορούν να εστιάζουν στην αποβολή του Σιέλη νωρίς, αλλά και στο χαμένο πέναλτι του Ντίας, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, στο 89'. Η ποινή δόθηκε για χέρι που έκανε ο Καρνέζος μέσα στην περιοχή της ομάδας του. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3k562yvgkqp)

Παναιτωλικός-Λαμία: Νωρίς με αριθμητικό μειονέκτημα


Ο Παναιτωλικός έγινε η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο μετά την αποβολή του Σιέλη στο 11' και αφού συνήλθε από το αριθμητικό μειονέκτημα. Για το μαρκάρισμα στον Βλαχομήτρο αρχικά δεν σφυρίχτηκε κάτι, ωστόσο ο VAR άλλαξε την απόφαση του διαιτητή Πολυχρόνη. Μάλιστα, ήταν τόσο ριζική η αλλαγή, που έδειξε κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3k3iez4wjq9)

Οι Αγρινιώτες είχαν ήδη σκοράρει ένα γκολ που δεν μέτρησε με τον Τορεχόν στο 10'.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3k3rjogjvpl)
Η Λαμία πήρε για λίγο τον έλεγχο, ωστόσο δεν έκανε τις φάσεις που θα προσδοκούσε σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3k42hwp3sqx)
Αντιθέτως, ο Λομόνακο θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο τετ α τετ του 32' ανάγκασε τον Κόστιτς σε δεύτερη διαδοχική επέμβαση, μετά το φάουλ του Λιάβα. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3k3umcqk0uh)
Έπειτα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, σκόραρε με ψαλιδάκι, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, αφού ήταν ακάλυπτος, και ο VAR δικαίωσε το διαιτητή Πολυχρόνη. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3k4kttztc75)

Παναιτωλικός-Λαμία: Ισορροπία και χαμένη ευκαιρία 


Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σαραμάντας είχε ένα σουτ που απέκρουσε ο Τσάβες στο 56' και στο 65' η μπάλα στρώθηκε στον Βλαχομήτρο έπειτα από κόντρα στη σέντρα του Φουρτάδο. Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. 

Ο Παναιτωλικός έπρεπε να πιέσει, αλλά πέρα από απόπειρες που κόντραραν ή ήλεγχε ο Κόστιτς, δεν είχε τη μεγάλη φάση. Η δεύτερη κίτρινη που είδε ο Γκουίντο στο 81', για σκληρό μαρκάρισμα στον Παντελάκη, έκανε τους γηπεδούχους να αναθαρρήσουν. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3k5jtkrvj0p)
Οι Αγρινιώτες, εν τέλει, είχαν την ευκαιρία να πάρουν το βαθμό από την άσπρη βούλα, αλλά ο Ντίας στάθηκε άτυχος. 

Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες, Μπελεβώνης, Μπουζούκης, Ντίας, Λομόνακο.
Λαμία (Μ. Σατσιάς): Κόστιτς, Ντεντάκης, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Σαραμαντάς, Αντράντε, Μέκιτς, Αθανασακόπουλος, Νούνιες, Φουρτάδο, Βλαχομήτρος.