Από τους πέντε πρώτους της βαθμολογίας στη LaLiga τη σεζόν 2023-24, μόνο η... Μπαρτσελόνα νίκησε την πρώτη αγωνιστική, κι εκείνη ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0 από τη Βαλένθια. Σε ένα... γύρο που κράτησε πέντε ημέρες, η Μπιλμπάο και η Τζιρόνα ήρθαν ισόπαλες με τη Χετάφε εντός και την Μπέτις εκτός αντιστοίχως, αμφότερες με σκορ 1-1, στις 15 Αυγούστου, ενώ την Κυριακή, 18 του μήνα, η Ρεάλ άφησε δύο βαθμούς στη Μαγιόρκα, επίσης 1-1. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, τέλος, το βράδυ της Δευτέρας 19 Αυγούστου παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στο "Θεράμικα" με τη Βιγιαρεάλ. 

La Liga: Φίλια πυρά


Η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε, μάλιστα, 2-1 με το γκολ του Αρνάουτ Νταντζούμα στο 18' και το αυτογκόλ του Κόκε στο 37', όμως δέχθηκε φίλια πυρά. 




Ο Αλεξάντερ Σόρλοθ, που πέρυσι έκανε εντύπωση με τη φανέλα του "κίτρινου" υποβρυχίου, πέτυχε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου το γκολ της... δεύτερης ισοφάρισης (έπειτα από εκείνη του Μάρκος Γιορέντε στο 20') και δεν πανηγύρισε, δείχνοντας απλώς με το δάχτυλό του τον Πάμπλο Μπάριος, που του έδωσε την πάσα. 

Σε ό,τι αφορά το απογευματινό παιχνίδι, η Βαγιαδολίδ νίκησε εντός έδρας 1-0 την Εσπανιόλ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης έβαλε στο 23' ο Ραούλ Μορό.