Την απόφαση να "σπάσει" όλα τα κοντέρ θέλει ο Παναθηναϊκός στη φετινή μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Οι "πράσινοι" μετά την απόκτηση του Τετέ από τη Γαλατασαράι, είναι έτοιμοι ν' αγοράσουν τον Φακούντο Πελίστρι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να διαλύσουν όλα τα ρεκόρ.

Ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ έφερε τον... Πελίστρι στον Παναθηναϊκό

Ο Φακούντο Πελίστρι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί όχι απλά να κάνει τη διαφορά στη Super League για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αλλά να οδηγήσει τους "πράσινους" σε μία ευρωπαϊκή πορεία που έχει πολλά χρόνια να δει ο σύλλογος.

Για να πραγματοποιηθεί βέβαια αυτό θα πρέπει το ήδη υπάρχον ρόστερ να αφήσει εκτός του League stage του Conference League τη Λανς, γεγονός που μόνο εύκολο δεν είναι καθώς οι Γάλλοι βρίσκονται σε τρομερή άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Η μία υπέρβαση μετά την άλλη γίνεται από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, καθώς πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσαν την αγορά του Τετέ από τη Γαλατασαράι με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει περίπου τα 7 εκατομμύρια ευρώ, δείχνοντας μ' αυτό τον τρόπο τη θέληση για το βήμα παραπάνω.

Φαίνεται πως ο αποκλεισμός στα πέναλτι από τον Άγιαξ αντί να απογοητεύσει τους ιθύνοντες της ομάδας φαίνεται πως τους... πείσμωσε ακόμη περισσότερο. Η κίνηση άλλωστε για τον Ουρουγουανό worderkid δείχνει το σωστό δρόμο που ακολουθούν οι "πράσινοι".

Facundo Pellistri 2023 - The Future of Manchester United

Η "καψούρα" του Φορλάν και η ευκαιρία που δεν πήρε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Πελίστρι

Αναφορικά με τον παίκτη που θέλει να δουλέψει ξανά με τον ποδοσφαιρικό του "πατέρα", τον Ντιέγκο Αλόνσο κατάφερε να πειστεί από τον προπονητή του "τριφυλλιού", γνωρίζοντας πως θα μπορέσει να ανεβάσει ξανά τις μετοχές του και θα κοιτάξει διαφορετικά ξανά το μέλλον.

Το ξεκίνημα του στην Πενιαρόλ ήταν ιδανικό, με τον Πελίστρι να έχει την τύχη να βρει δίπλα του τον εμβληματικό Ντιέγκο Φορλάν. Ο Ουρουγουανός πρώην επιθετικός βρήκε στο πρόσωπο του 17χρονου τότε ένα ταλέντο το οποίο δεν έπρεπε να χαθεί για κανένα λόγο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ακόμη κι όταν έφυγε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, φρόντισε να του "εξασφαλίσει" την επόμενη ομάδα του, μιλώντας με τον... παλιόφιλο του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν έχασαν την ευκαιρία και τον απέκτησαν με περίπου 8,5 εκατομμύρια, αλλά δε του έδωσαν ουσιαστικά ποτέ την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σε τρία χρόνια παρουσίας εκεί, αγωνίστηκε μόλις 19 φορές στη Premier League.

Facundo Pellistri - Half Season Highlights | 2023/24


Ενδιάμεσα φρόντισε να μετακομίσει στη La Liga για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του με τη φανέλα της Αλαβές, ενώ τη χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε ξανά στην Ισπανία στο δεύτερο μισό έχοντας 15 συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ με τη Γρανάδα.

Η εμπιστοσύνη στον Ντιέγκο Αλόνσο και ο Μπιέλσα που τον είχε βασικό στην Ουρουγουάη

Το μεγάλο "μπαμ" φρόντισε να το κάνει στην Εθνική Ουρουγουάης ο Πελίστρι, καθώς κατάφερε να πείσει πέρα του Ντιέγκο Αλόνσο, έναν από τους δυσκολότερους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου να τον πάρει μαζί του και να του δώσει φανέλα βασικού.

Ο λόγος φυσικά για τον Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος τον είχε στην ενδεκάδα στο τελευταίο Copa America, παρά το γεγονός πως δεν αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είχε τις ελάχιστες συμμετοχές στη La Liga με τη φανέλα της Γρανάδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2bdowee690x)
Ο Ντιέγκο Αλόνσο τον είδε, τον "έριξε" στα βαθιά από την αρχή, βάζοντας τον στα 20 μόλις του χρόνια βασικό στο Μουντιάλ 2022. Έπαιξε ως βασικός στα δύο από τα τρία παιχνίδια, ενώ μπήκε και αλλαγή δείχνοντας πως βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του προπονητή του.

Στα 22 του χρόνια έχει ήδη 26 συμμετοχές στη "σελέστε", πράγμα που ελάχιστοι έχουν καταφέρει στο παρελθόν στη καριέρα τους. Πλέον ο Πελίστρι αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στη καριέρα του, με την Ελλάδα να είναι ο προορισμός του και είναι έτοιμος να... απογειωθεί.