Δεν είναι ένα ταξίδι σαν όλα τ' άλλα! Και πως θα μπορούσε να είναι όταν προορισμός του δεν είναι άλλος από τον πλέον ξακουστό ναό του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, το θρυλικό Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Για πρώτη φορά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια, ελληνική ομάδα θα βρεθεί ξανά σε ένα γήπεδο - σύμβολο! Το βράδυ του Σαββάτου (22.00) οι πρωταθλητές Ευρώπης νέοι του Ολυμπιακού, θα διεκδικήσουν τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στον τελικό του Διηπειρωτικού κυπέλλου, απέναντι στην οικοδέσποινα Φλαμένγκο. Στο ίδιο στάδιο που το 1974, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Αλκέτα Παναγούλια είχε "σοκάρει" την ανίκητη τότε παγκόσμια πρωταθλήτρια εθνική Βραζιλίας, αποσπώντας "λευκή" ισοπαλία 0-0. 

Από εκείνη τη μέρα, καμιά άλλη ελληνική ομάδα δεν είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Μαρακανά. Και θα το πράξουν ο Κωστούλας, ο Μουζακίτης, ο Μπακούλας, ο Κουτσίδης, ο Παπακανέλλος και τα περισσότερα από τα παιδιά που οδήγησαν πριν λίγους μήνες τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης, στον αξέχαστο τελικό με τη Μίλαν στη Νιόν. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0qv6n2rge9t)

Με όλα του τ' αστέρια ο Ολυμπιακός στο Μαρακανά

Γιατί στην αποστολή των "ερυθρόλευκων" που ξεκινά το μεσημέρι της Τρίτης το ταξίδι για τη Βραζιλία, υπάρχουν οι πέντε "μικροί" που έχουν ενταχθεί στην πρώτη ομάδα από το καλοκαίρι (κερδίζοντας μάλιστα τις εντυπώσεις στα φιλικά προετοιμασίας), αλλά όχι και το πλήρες ρόστερ της ομάδας που σήκωσε το ευρωπαϊκό στην Ελβετία. 

olympiakos_aerodromio_brazil_marakana_1
olympiakos_aerodromio_brazil_marakana_2
olympiakos_aerodromio_brazil_marakana_3

Ο Άντζελο Σίνα, για παράδειγμα, ο τερματοφύλακας που πρωταγωνίστησε καθ' όλη τη διάρκεια της περσινής ονειρεμένης πορείας, και ο Κωνσταντίνος Κωστούλας βρίσκονται από το καλοκαίρι στην Πορτογαλία και αγωνίζονται με τα χρώματα της Ρίο Άβε. 

Ο Θανάσης Κουτσογούλας μετακόμισε με μεταγραφή στον Πανσερραϊκό.Τη θέση τους στο ρόστερ έχουν πάρει και νέα παιδιά που αποκτήθηκαν φέτος από τον Ολυμπιακό, όπως για παράδειγμα, ο τερματοφύλακας Νίκος Μπότης που πιθανότατα θα υπερασπιστεί την "ερυθρόλευκη" εστία στον μεγάλο τελικό με τη Φλαμένγκο (καθώς το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι U20 και όχι U19). 

olympiakos_apostoli_brazil_marakana_2
olympiakos_apostoli_brazil_marakana_3
olympiakos_apostoli_brazil_marakana_4

Ταξιδεύει στο Ρίο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Στην ιστορική αποστολή των Πειραιωτών (δίπλα στην οποία θα βρεθεί το βράδυ του Σαββάτου και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, που θα ταξιδέψει στο Ρίο απ' ευθείας από το Λονδίνο) μετέχουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Μπότης, Κουρακλής, Έξαρχος, Κουτσόπουλος, Κουτσίδης, Αλαφάκης, Καρκατσάλης, Πλειώνης, Δάμα, Παναγάκος, Ρολάκης, Λιατσικούρας, Πλις, Μουζακίτης, Τουφάκης, Λίγδας, Λώλης, Μπακούλας, Πνευμονίδης, Κωστούλας, Παπακανέλλος, Τζάμαλης.