Ο Γιανίκ Σίνερ βρέθηκε θετικός στην ουσία κλοστεβόλη ύστερα από έλεγχο που του έγινε. Ο Ιταλός τενίστας έπαιζε στο Indian Wells, τον περασμένο Μάρτιο. Μάλιστα, έχασε στον ημιτελικό από το μετέπειτα νικητή, Κάρλος Αλκαράθ. Η πλευρά του Ιταλού τενίστα, που είναι νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάσταση, εφεσίβαλε κατά της απόφασης. Με βάση ό,τι ανέφεραν, ο πλέον 23χρονος Σίνερ δεν χρησιμοποίησε την ουσία. Δηλαδή, δεν είχε υπαιτιότητα. 

Γιανίκ Σίνερ: Του στοίχισε το κόψιμο στο χέρι

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της ανεξάρτητης αρχής, ο Σίνερ πήρε την ουσία ύστερα από λάθος του γυμναστή του και κατόπιν του φυσικοθεραπευτή του. Ο πρώτος πήγε στο φαρμακείο και πήρε μία αλοιφή, χωρίς ιατρική συνταγή. Ο λόγος ήταν, να φροντίσει ένα κόψιμο στο χέρι του Ιταλού. Την έδωσε στον φυσικοθεραπευτή, ο οποίος, όμως, δεν την ήλεγξε. Ωστόσο, η αλοιφή περιείχε τη συγκεκριμένη ουσία. Ο Σίνερ την τοποθετούσε για καιρό αρκετό ώστε να περάσει στο αίμα του. 

Η κλοστεβόλη παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μυϊκής μάζας και γι' αυτό την απαγορεύουν. Ανήκει, εξάλλου, στην κατηγορία των στεροειδών

Η αθώωση του Σίνερ δεν ήταν, πάντως, πλήρης. Η πορεία του στο Indian Wells ακυρώνεται. Επιπλέον, χάνει και τα 325.000 δολάρια που κέρδισε από την παρουσία του στα ημιτελικά του τουρνουά. 

Ο Σίνερ εξέδωσε δήλωση με στοιχεία μετάνοιας: "Θα αφήσω τώρα πίσω μου αυτήν την βαθιά ατυχή περίοδο. Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι θα συνεχίσω να συμμορφώνομαι με το πρόγραμμα αντιντόπινγκ της ITIA. Έχω μια ομάδα γύρω μου που είναι σχολαστική".

Από τη μεριά τους, οι δικηγόροι του τόνισαν: "Ο γυμναστής του Σίνερ αγόρασε ένα προϊόν, εύκολα διαθέσιμο χωρίς ιατρική συνταγή σε οποιοδήποτε ιταλικό φαρμακείο. το οποίο έδωσε στον φυσιοθεραπευτή του Γιάνικ για να φροντίσει για ένα κόψιμο στο δάχτυλό του".

Ο Σίνερ ανήκει στην κατηγορία των τενιστών που έχουν Major στην κατοχή τους. Νίκησε, εξάλλου, στο Australian Open 2024. Μάλιστα, απέκλεισε στον ημιτελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Στον τελικό, δε, ανέτρεψε το εις βάρος του 2-0 για να επικρατήσει του Ντανιήλ Μεντβέντεφ.