Αμέτι μου χαμέτι έχει βάλει ο Έργκιν Αταμάν να πετύχει μία σπουδαία διάκριση με την εθνική Τουρκίας και η παρουσία του Κέντρικ Ναν θα είναι εγγύηση. Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR ανανέωσε με τους "πράσινους" μεσούσης της σεζόν τη συνεργασία τους. Ο Ναν περίμενε να λήξει το buy out των ομάδων του NBA. Όταν αυτό έγινε, "σφράγισε" την παρουσία του στην Αθήνα τουλάχιστον ως το καλοκαίρι του 2026. 

Παναθηναϊκός AKTOR: Περιμένει θετική απάντηση

Πλέον, όπως μεταδίδουν τουρκικά δημοσιεύματα, βάζει... πλώρη να γίνει Τούρκος. Συγκεκριμένα, υπέβαλε αίτημα για τουρκικό διαβατήριο. Εφόσον η Ομοσπονδία της Τουρκίας το κάνει αποδεκτό, ο Ναν θα έχει θέση στην εθνική ομάδα. Εξάλλου, αντιπροσωπευτικός εκλέκτορας είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR. 




Επιπλέον, θα αδειάσει και θέση ξένου στους "πράσινους". Ο Ναν, που ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της διθυραμβικής σεζόν του Παναθηναϊκού AKTOR, πιθανώς θα παίξει στο Eurobasket 2025. Η Ομοσπονδία της Τουρκίας, όπως αναφέρει και το basketfaul, θα κάνει αποδεκτό, μετά... βαΐων και κλάδων, το αίτημά του. 

Η διοργάνωση θα γίνει από τις 27 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου, σε τέσσερις χώρες. Κύπρος, Φινλανδία και Πολωνία θα φιλοξενήσουν παιχνίδια. Όλη η τελική φάση, όμως, θα γίνει στη Ρίγα της Λετονίας. Συμμετέχουν 24 ομάδες, που θα απαρτίσουν έξι ομίλους των τεσσάρων. Τα παιχνίδια του πρώτου θα γίνουν στη Ρίγα. Το δεύτερο θα φιλοξενήσει το Τάμπερε, τον τρίτο η Λεμεσός και τον τέταρτο το Κατοβίτσε. Οι τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο θα περάσουν στη φάση των "16". Από εκεί και ύστερα, τα παιχνίδια έχουν το χαρακτήρα νοκ άουτ.

Διαψεύδει ο Αταμάν για Ναν


Από τη μεριά του, ο Έργκιν Αταμάν διέψευσε ότι υπάρχει τέτοια εξέλιξη με τον Ναν. Δεν έχει συμβεί κάτι που να προδικάζει ότι θα πάρει τουρκικό διαβατήριο. 
|Δεν υπάρχει τέτοια εξέλιξη. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Ωστόσο, προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σχετικά με την 'πρόσληψη' του Ναν. Τα νέα για τον Ναν δεν είναι αληθή. Έχουμε πολλές εναλλακτικές. Επιπλέον, συνεχίζουμε τις διαδικασίς ώστε ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς να παίζει στην Εθνική σαν γηγενής".