Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από τότε που η ΑΕΚ υπέστη τον πιο σοκαριστικό αποκλεισμό στην ευρωπαϊκή της ιστορία. Οι "κιτρινόμαυροι" που είχαν μεγάλες βλέψεις για μια καλή πορεία και διάκριση στο Europa Conference League εντέλει αποχαιρέτησαν την Ευρώπη από τον μήνα Αύγουστο. Το πρώτο μεγάλο στοίχημα πλέον δεν υπάρχει, όμως υπάρχει αυτό του πρωταθλήματος, στο οποίο θέλει να βάλει από νωρίς τις βάσεις στον... δρόμο για τον τίτλο. 

Το πρόγραμμα των πρώτων πέντε αγωνιστικών της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ιδανικό για να κάνει το απόλυτο των νικών και να "γιατρέψει" τις πληγές του ευρωπαϊκού της αποκλεισμού!

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και έκανε το πρώτο... βήμα κόντρα στον ΟΦΗ

Τρεις μέρες είχε περιθώριο η ΑΕΚ για να... συνέλθει μετά το σοκ αποκλεισμού της από τη Νόα, καθώς Πέμπτη είπε... αντίο στην Ευρώπη και Κυριακή είχε αγώνα πρεμιέρας στη Super League. Η ανάγκη συσπείρωσης και ανάκτησης ψυχολογίας και δυνάμεων ήταν τεράστια στις τάξεις της "Ένωσης" που ήθελε να... γυρίσει τον διακόπτη και να μπει με το... δεξί στο φετινό πρωτάθλημα.

Το έκανε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο και σούπερ εμφάνιση κόντρα στον ΟΦΗ. Μια εμφάνιση που είχαν ανάγκη τόσο ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες όσο και οι οπαδοί της. Οι "κιτρινόμαυροι" όχι απλά ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους, αλλά έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, έδειξαν φρεσκάδα, άσκησαν ασφυκτικό πρέσινγκ και ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3jccvragmc9)
Τα... χαμόγελα επανήλθαν, η πικρία για τον αποκλεισμό στην Ευρώπη υπάρχει, όμως η ΑΕΚ πήρε τους τρεις πρώτους βαθμούς και πλέον στρέφει όλη της την αφοσίωση και προσοχή στο πρωτάθλημα. Οι τέσσερις επόμενες αγωνιστικές πριν από το πρώτο της ντέρμπι της στη φετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό είναι κάτι σαν... παραγγελία που της επιτρέπει όχι απλά να ελπίζει, αλλά ρεαλιστικά να αισιοδοξεί για ένα 5Χ5.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ πριν από τον Παναθηναϊκό που μπορεί να μετατραπεί σε... μονόλογο νικών

Το ζητούμενο των τριών βαθμών για την ΑΕΚ ήρθε. Πήρε άριστα με τόνο. Το τρίποντο την... έστειλε στην κορυφή της βαθμολογίας. Τη συνέχεια μόνο ιδανική θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς μέχρι το αθηναϊκό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στρωμένο με... ροδοπέταλα το πρόγραμμα των επόμενων τεσσάρων αγωνιστικών.

Επόμενος αντίπαλος στη 2η αγωνιστική για την "Ένωση" θα είναι η Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας που την περσινή σεζόν ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και την οποία θα υποδεχθεί η ΑΕΚ στην "OPAP Arena". Και μάλιστα με τον κόσμο στο πλευρό της, ο οποίος τόσο της έλειψε στον αγώνα πρεμιέρας που διεξήχθη λόγω τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές στο "σπίτι" της, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα πρέπει να φτιάξει τις... βαλίτσες της για το πρώτο εκτός έδρας της ματς, το οποίο θα είναι κόντρα στον νεοφώτιστο Λεβαδειακό. Η... επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια την τέταρτη αγωνιστική θα τη φέρει αντιμέτωπη με τον Βόλο, μια από τις ομάδες που την περσινή σεζόν έδωσαν "μάχη" να παραμείνουν στην κατηγορία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3jc3iowvssp)
Τελευταίος αντίπαλος πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την ΑΕΚ θα είναι η Athens Kallithea, μια ακόμη νεοφώτιστη ομάδα που μαζί με τον Λεβαδειακό κατάφεραν να "λάμψουν" στην περσινή Super League 2 και να ανέβουν στην κορυφαία κατηγορία. Η "Ένωση" που θα πάει να παίξει στη Λεωφόρο όχι για το κλασικό της αθηναϊκό ντέρμπι αλλά για να αναμετρηθεί με την ομάδα του Ντονάτι που θα έχει ως έδρα το "Απόστολος Νικολαΐδης" για τα εντός έδρας παιχνίδια της.

Με μια πρόχειρη ματιά αν δει κάποιος με ρεαλισμό το πρόγραμμα της "Ένωσης" μπορεί να πει με χαρακτηριστική ευκολία ότι το 5Χ5 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρθει. Βέβαια, η ΑΕΚ αλλά και γενικότερα οι ομάδες του BIG-5 έχουν βρεθεί ουκ ολίγες φορές προ εκπλήξεως από αντιπάλους διαφορετικής δυναμικής.

Για τα αουτσάιντερ άλλωστε τα παιχνίδια κόντρα στους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτελούν μια μεγάλη πρόσκληση για να τους κοντράρουν και να τους "κόψουν"' βαθμούς. Ούτως ή άλλως θεωρούνται και οι... ρυθμιστές του κάθε πρωταθλήματος και έτσι οι "μεγάλοι" και στην προκειμένη περίπτωση η ΑΕΚ θα πρέπει να αποδείξει τον τίτλο του φαβορί και στο... χορτάρι.