Ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον έχει την τύχη ή την ατυχία -αναλόγως πώς το βλέπει ο καθένας- να γνωρίζει για πόσο ακόμη περίπου θα ζει. Το γεγονός πως διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και ο ένας χρόνος που του απέμενε τον έκαναν να δει διαφορετικά τα πράγματα και να στείλει τα δικά του μηνύματα.

Συγκλονιστικός Σβεν-Γκόραν Έρικσον λίγο πριν φύγει από τη ζωή

Είναι μεγάλη υπόθεση να γνωρίζει κάποιος πόσο περίπου του απομένει για να μπορέσει να ζήσει και να πραγματοποιήσει κάποια από τα όνειρα που δεν είχε την ευχέρεια να υλοποιήσει στο παρελθόν. Κάτι τέτοιο φρόντισε να κάνει και ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον, που διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας. 

Ο σπουδαίος προπονητής -που αισθάνεται πως σιγά-σιγά θα φύγει από τη ζωή- προσπαθεί να στείλει τα δικά του μηνύματα στους ανθρώπους, για να δουν το μέλλον με λίγο διαφορετικό μάτι, κάνοντας μάλιστα μία αποτίμηση για όσα έχει περάσει στο δικό του παρελθόν.

Τελευταία του επιθυμία ήταν να βρεθεί στον πάγκο της Λίβερπουλ για μία και μοναδική φορά. Το πραγματοποίησε στο αγαπημένο του Άνφιλντ τον περασμένο Μάρτιο σε αγώνα των Legends, των «κόκκινων», κόντρα σε εκείνους του Άγιαξ, ολοκληρώνοντας το όνειρό του.

Στο ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ του Amazon Prime που έχει τίτλο «Sven» και αφορά τη ζωή του, ο 76χρονος τεχνικός φρόντισε να στείλει μηνύματα ζωής αλλά και να αποχαιρετήσει με τον τρόπο του τον κόσμο που στάθηκε δίπλα του σε κάθε δύσκολη στιγμή.

«Είχα μια καλή ζωή, ναι. Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε τη μέρα που θα τελειώσει η ζωή, όταν θα πεθάνουμε. Αλλά η ζωή έχει να κάνει και με τον θάνατο. Πρέπει να μάθεις να τον αποδέχεσαι γι' αυτό που είναι. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος ο κόσμος θα πει ''Ναι, ήταν καλός άνθρωπος'', αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό.

Ελπίζω ότι θα με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο, που προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορούσε. Μη λυπάστε. Χαμογελάστε. Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, το κοινό. Ήταν όλα φανταστικά. Φροντίστε τον εαυτό σας, φροντίστε τη ζωή σας και ζήστε την. Αντίο!».