Όταν ένα μεγάλο ταλέντο της Ουρουγουάης, για τον οποίο έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια οι Φαμπιάν Εστογιανόφ, Εντίσον Καβάνι, Ντιέγκο Φορλάν, μεταξύ άλλων, έρχεται στην Ελλάδα για να παίξει μπάλα με τον Παναθηναϊκό, αυτό από μόνο του λέει πολλά για το ποδόσφαιρο της χώρας.

Ο Φακούντο Πελίστρι είναι το μεταγραφικό μπαμ του καλοκαιριού καθώς ο Παναθηναϊκός τα έχει όλα έτοιμα για να τον ντύσει στα πράσινα. Ο 23χρονος εξτρέμ φεύγει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου τα πράγματα δεν πήγαν καλά, για να πάει στην αγκαλιά του Ντιέγκο Αλόνσο, ώστε να δώσει μια νέα ώθηση στην καριέρα του.

Ένας παίκτης τον οποίο κάποτε κυνήγησαν τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βγαίνει νικήτρια, δίνοντας 10.000.000 δολάρια στην Πενιαρόλ, δεν μπορεί παρά να έχει ένα ταλέντο το οποίο οι «πράσινοι» ευελπιστούν να το βγάλει – επιτέλους – στο χορτάρι και στην Ευρώπη, όπως έκανε κάποτε στη Νότια Αμερική και κυρίως στην Ουρουγουάη.

Facundo Pellistri ● Welcome to Panathinaikos 🟢🇺🇾 Best Skills, Goals & Assists

Ο φανατικός θαυμαστής του Πελίστρι και το αυτόγραφο


Για να καταλάβει κανείς τα… ποδοσφαιρικά θαύματα που έκανε στην Ουρουγουάη, αρκεί το γεγονός πως σε ηλικία 10 ετών έδωσε το πρώτο του αυτόγραφο. Πιο συγκεκριμένα τον χειμώνα του 2011, σε έναν αγώνα με την αγαπημένης του Πενιαρόλ, απέναντι στην Ντανούμπιο, για το πρωτάθλημα υποδομών, ο διεθνής άσος έκανε ό,τι ήθελε τους αντιπάλους του.

Ένα λεπτό παιδί, με στραβά πόδια, ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Ο φανατικός φίλαθλος της Πενιαρόλ, Γουίλιαμ, βρέθηκε στο ματς για να δει τα μελλοντικά αστέρια της ομάδας του.

Είδε τον Πελίστρι να τον κυνηγούν οι αντίπαλοι για να τον ανακόψουν, ακόμα και με βίαιο και τρόπο και δεν μπορούσαν. Στο ημίχρονο του αγώνα, ο οποίος ήταν επίπεδο ακαδημιών, πετάχτηκε μέχρι το σπίτι του, για να πάρει μια σημαίνει της Πενιαρόλ.

Γύρισε στο ματς και μετά το τέλος του, πλησίασε τον πατέρα του, Μαρσέλο Πελίστρι. "Κύριε συγγνώμη, μπορώ να ζητήσω από τον γιο σας ένα αυτόγραφο;". Πήρε θετική απάντηση κι έτσι ο Φακούντο Πελίστρι απαθανατίστηκε με τον πρώτο του θαυμαστή, να δίνει και το πρώτο του αυτόγραφο, σε ηλικία δέκα ετών. Αυτό μπορεί ούτε ο Λιονέλ Μέσι, να μην το είχε κάνει!

pellistri_2

Έκανε και τατουάζ τον Πελίστρι

Μάλιστα ο Γουίλιαμ έκανε τατουάζ, τον 23χρονο άσο, την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Πενιαρόλ. Ήταν στις 30 Ιουνίου του 2019, όταν ο τοτε τεχνικός της διάσημης ομάδας της Ουρουγουάης, Ντιέγκο Λόπες, τον έβαλε αλλαγή στην θέση του Φαμπιάν Εστογιανόφ, στα τελευταία 15 λεπτά του φιλικού 3-3 με την Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν.

Μια αναμέτρηση που έγινε στο Μαϊάμι. Η φιλία των δύο πλέον είναι δυνατή και δεν αποκλείεται να έρθει και στην Ελλάδα για να δει τον 23χρονο εξτρέμ, όπως έκανε και στην Αγγλία για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και στην Ισπανία για τις Αλαβές, Γρανάδα όπου επίσης φόρεσε την φανέλα τους.

Ο Παναθηναϊκός θα... ροκάρει με τον Πελίστρι!


Ο Ουρουγουανός αστέρας μπορεί να… ροκάρει με την μπάλα στα πόδια και να τους αφήσει όλους με ανοικτό το στόμα. Έχει πάρει κάτι και από τον διάσημο, κυρίως στην Ουρουγουάη, νονό του, τον Σεμπαστιάν Τεϊσέρα (δεξιά του Πελίστρι στη φωτό και πιο δεξιά είναι ο πατέρας του). Ο 51χρονος μουσικός, είναι ο τραγουδιστής και αρχηγός του ροκ συγκροτήματος "La Vela Puerca", το οποίο τα… σπάει στην Ουρουγουάη.

pellistri_1


Έχει βγάλει πολλά άλμπουμ, ενώ έχει κάνει τον παραγωγό και σε άλλα συγκροτήματα, έχοντας γράψει και ο ίδιος πολλά τραγούδια. Είναι από τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές της Πενιαρόλ, όπως φυσικά και η οικογένεια Πελίστρι.

Το οικογενειακό περιβάλλον και η αρχιτεκτονική


Συνδέεται με δυνατή φιλία με τον πατέρα του Φακούντο Πελίστρι, ο οποίος στο επάγγελμα είναι λογιστής. Η μητέρα του, Λούκα, είναι παιδίατρος κι έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που διαφέρει, κοινωνικά, από αυτά που μεγαλώνουν, κυρίως, οι ποδοσφαιριστές στην Ουρουγουάη και γενικά στη Νότια Αμερική.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι γονείς του ζητούσαν να διαβάζει και μετά να σκέφτεται την μπάλα. Εκείνος δεν τους χάλασε χατίρι, με το διάβασμα, ενώ για τις σπουδές του, αρχικά ήθελε να γίνει γιατρός και στην συνέχεια μαγεύτηκε από την αρχιτεκτονική και αυτή επιχείρησε να ακολουθήσει. Η μπάλα δεν βγήκε, όμως, από το μυαλό του και ήταν αυτή που τον κέρδισε.

Ο πατέρας του, τον είχε συμβουλεύσει, πως αν αυτό είναι που θέλει να κάνει, θα πρέπει να αφοσιωθεί απόλυτα και να μην χάνει προπονήσεις. Να κάνει ακόμα και ατομικές, για να γίνει ο καλύτερος. Έτσι έγινε, αν και ο Φακούντο είχε πει στο παρελθόν για τις ατομικές προπονήσεις: «Βαριέμαι να γυμνάζομαι μόνος μου. Με την ομάδα είναι καλύτερα. Χρειάζεται, όμως και η ατομική εκγύμναση. Χαιρόμουν όταν σε κάποιες από αυτές ερχόταν και ο πατέρας μου για να με δει».

Η σχέση του Πελίστρι με τον Ντιέγκο Αλόνσο


Ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, ήταν αυτός που τον κάλεσε για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών της Ουρουγουάης. Για την ακρίβεια τον είχε πάρει στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, που διεξήχθη τον χειμώνα του 2022.

Ήταν ο νεαρότερος παίκτης της Εθνικής, ενώ αγωνίστηκε βασικός στο ματς της πρεμιέρας απέναντι στην Νότια Κορέα, αναφορικά με τους ομίλους, το οποίο έληξε χωρίς σκορ.

Στην συνέχεια έγινε… σημαία από τον Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Ξεκίνησε το πρότζεκτ δημιουργίας νέας ομάδας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τον Φακούντο Πελίστρι ως έναν εκ των παικτών που μπορούν να γίνουν ηγέτες. Ο διάσημος τεχνικός ήταν ένας ακόμα από αυτούς που μπήκαν στο κλαμπ των θαυμαστών του.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή