Ένας από τους κυριότερους λόγους που η ΑΕΚ δε κατάφερε να περάσει στα Playoffs του Conference League ήταν τα λάθη του τερματοφύλακα της στο γήπεδο της Νόα. Η ομάδα της Αρμενίας φαίνεται πως έχει βρει ένα τρόπο να... επηρεάζει τους γκολκίπερ, κάτι που συνέβη και στον αγώνα κόντρα στη Ρουζόμπεροκ.

Συνεχίζεται η "κατάρα" των τερματοφυλάκων στην έδρα της Νόα στο Conference League

Η ΑΕΚ αποφάσισε στην αρχή της χρονιάς να προχωρήσει στην αλλαγή και των δύο τερματοφυλάκων της, έχοντας ως στόχο της αναβάθμιση σε μία πολύ κρίσιμη θέση. Οι πρώτες εμφανίσεις όμως του Θωμά Στρακόσα δεν έχουν επιβεβαιώσει τη σκέψη αυτή.

Τα ολέθρια λάθη που έκανε στην Αρμενία και τον αγώνα κόντρα στη Νόα τα "πλήρωσε" πολύ ακριβά η ομάδα του, με την "Ένωση" να μένει εκτός συνέχειας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από τον Αύγουστο, καθώς δε μπόρεσε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στην ΟPAP Arena.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38zdfjyn5o9)
Όπως φάνηκε πάντως οι άνθρωποι της Νόα πρέπει να έχουν βρει ένα τρόπο να κάνουν ένα τύπου βουντού στους αντίπαλους τερματοφύλακες. Μετά τον Στρακόσα - που δέχθηκε γκολ μέχρι κι από τον απέναντι γκολκίπερ - ήρθε η ώρα για τον πορτιέρε της Ρουζομπεροκ να κάνει λάθη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d390is2notg1)
Σ' ένα παιχνίδι το οποίο διακόπηκε για αρκετά λεπτά, επειδή έπεσαν τα φώτα στο γήπεδο η Νόα επικράτησε με 3-0 χωρίς να χρειαστεί να κάνει πολλά πράγματα. Ο τερματοφύλακας των Σλοβάκων, Τόμας Φρουχόλντ φρόντισε να κάνει το έργο της... λίγο ευκολότερο.

Αρχικά έδωσε μία... ασίστ στον Γκρεγκόριο στο 3ο λεπτό καθώς δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα, στη συνέχεια έδωσε την ευκαιρία για το 2-0 στο 54' αλλά αστόχησαν οι παίκτες της Νόα. Για να... δέσει το γλυκό στο τρίτο γκολ της αντίπαλης ομάδας, έκανε την έξοδο του... Μεσολογγίου.

Όλα αυτά κάνουν ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση στην "Ένωση" που γνωρίζει πολύ καλά πως έχασε μία πρόκριση μέσα από τα χέρια της και η ομάδα της Αρμενίας από το πουθενά βρίσκεται με το 1,5 πόδι στο League stage του Conference League.

Noah 3-0 Ružomberok (UEFA Conference League, Play-Off Round, 1st Leg) | Highlights