Η απόφαση του Κώστα Φορτούνη να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία έκανε εντύπωση. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός -παρά τα προβλήματα που προέκυψαν- αναμένεται να κάνει το επόμενο βήμα και να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Αλ Καλίτζ.

Προχωράει η μεταγραφή του Φορτούνη στην Αλ Καλίτζ

Η "σημαία" των τελευταίων χρόνων του Ολυμπιακού αποφάσισε στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας να αποχωρήσει. Οι σχέσεις του Κώστα Φορτούνη με τους προπονητές των "ερυθρολεύκων" ανά διαστήματα πέρασε από... σαράντα κύματα, αλλά ο 31χρονος μεσοεπιθετικός έμενε στο λιμάνι της καρδιάς του.

Μετά το τέλος της περσινής χρονιάς και την κατάκτηση του Conference League με τους Πειραιώτες αισθάνθηκε πως ο κύκλος του στην ομάδα ολοκληρώθηκε και έψαξε να βρει μία καινούργια πρόκληση στην καριέρα του, με πολύ καλύτερα χρήματα μάλιστα.

Ο λόγος για τη μετακίνησή του στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Καλίτζ. Ύστερα από αρκετούς τραυματισμούς και στους δύο χιαστούς που πέρασε, ο Φορτούνης κοίταξε το μέλλον και την οικογένειά του, με τον λογαριασμό του στην τράπεζα για τα επόμενα δύο χρόνια να αυξάνεται κατά 6 εκατομμύρια.

Στην αρχή υπήρξαν κάποια προβλήματα λόγω του μπάτζετ και υπήρξε ένα κόλλημα στη μεταγραφή, αλλά πλέον φαίνεται πως η ομάδα βρήκε τα χρήματα που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει την απόκτηση του Έλληνα μεσοεπιθετικού, ο οποίος θα βρεθεί στον σύλλογο που προπονεί ο Γιώργος Δώνης.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού μάλιστα -πέραν του γεγονότος πως είχε δείξει κι άλλες φορές το ενδιαφέρον του για τον ποδοσφαιριστή- μίλησε κιόλας με τον Φορτούνη για να τον διαβεβαιώσει πως η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί κανονικά παρά τα κωλύματα που παρουσιάστηκαν.