Ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και "φύλακας άγγελος" των γκολποστ της Γερμανίας, ο Εμάνουελ Νόιερ πήρε την απόφαση να "κρεμάσει" τα γάντια του σε ότι αφορά τουλάχιστον την αγαπημένη του εθνική μετά από 15 ολόκληρα χρόνια. Ο... επίλογος του έμελλε να γραφτεί στο Euro 2024 όπου ήταν και η τελευταία του μεγάλη διοργάνωση με τα "πάντσερ" στην σπουδαία καριέρα του!

Αποσύρθηκε από την εθνική Γερμανίας ο Εμάνουελ Νόιερ

Η εθνική Γερμανία στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση δεν θα είναι η ίδια. Το Euro 2024 ήταν και το last dance τόσο του Τόνι Κρόος όσο και του Τόμας Μίλερ που ανακοίνωσαν το φινάλε τους στα "πάντσερ" με συγκινητικά λόγια. Ήταν το τελευταίο τους τουρνουά με το εθνόσημο αλλά όχι μόνο για αυτούς καθώς και ο Εμάνουελ Νόιερ γνωστοποίησε την απόφαση του να αποσυρθεί σε ηλικία 38 ετών.

Ο γκολκίπερ της Μπάγερν Μονάχου υπερασπίστηκε τα γκολποστ της Γερμανίας από το 2009 που πραγματοποίησε και το ντμεπούτο του, ενώ έκτοτε κατέγραψε συνολικά 124 συμμετοχές σε διεθνές επίπεδο. Κορυφαία στιγμή του με το εθνόσημο ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας όπου μάλιστα είχε αναδειχθεί τερματοφύλακας του τουρνουά.

Ο Νόιερ ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί από την εθνική Γερμανίας μέσω βίντεο που δημοσίευσε στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media! "Ευχαριστώ Γερμανία, λάτρευα να φοράω την φανέλα της εθνικής ομάδας", έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής του.