Ο Εμμανουήλ Καραλής που απογείωσε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε και βίωσε μοναδικές στιγμές οι οποίες... κορυφώθηκαν με την τιμή που έλαβε να είναι σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης, συνεχίζει στα αγωνιστικά του καθήκοντα με τη συμμετοχή του στο Diamond League της Λωζάνης όπου κατέλαβε την έκτη θέση.

Έκτος στο Diamond League της Λωζάνης ο χάλκινος Ολυμπιονίκης Καραλής

Με άλμα στα 5,90μ. ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε στο βάθρο στο Παρίσι με το χάλκινο μετάλλιο κρεμασμένο στον λαιμό του. Λίγες μέρες μετά συμμετείχε στο Diamond League στη Λωζάνη όπου έμεινε στα 5,82μ. και κατέκτησε την έκτη θέση. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ πέρασε με την πρώτη τα 5,52μ, στη συνέχεια άφησε τα 5,62μ. και ανέβηκε στα 5,72μ τα οποία πέρασε επίσης με την πρώτη, ενώ με τη δεύτερη πέρασε τα 5,82μ.

Στη συνέχεια, επιχείρησε τρία άλματα στα 5,92μ. στα οποία απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες του όπως και οι συναθλητές του Σόντρε Γκούτορμσεν, Κέρτις Μάρσαλ και Τζον Ομπιένα οι οποίοι ωστόσο πέρασαν με την πρώτη τα 5,82μ. Επόμενη... πρόκληση για τον Καταλή  είναι το Diamond League της Σιλέσια στις 25 Αυγούστου.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο Diamond League επέστρεψε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ο Ρενό Λαβιλενί ο οποίος δεν είχε καταφέρει να πιάσει το όριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που ήταν τα 5,82μ και στη Λωζάνη με άλμα στα 5,72μ. κατέκτησε την όγδοη θέση και έδειξε αποφασισμένος να διεκδικήσει ο,τι καλύτερο μπορεί στις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν.