Μετά τα πρώτα παιχνίδια των playoffs του Champions League, συνεχίστηκε η δράση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, γκολ, θέαμα και... εκπλήξεις. Οι Γιουνγκ Μπόις αν και είδαν τη Γαλατασαράι να κάνει την ανατροπή και να τους ισοφαρίζει σε 2-2 με... λυτρωτή τον Ούγκρινιτς από την άσπρη βούλα πήραν τη νίκη με 3-2 σ' ένα αρκετά εντυπωσιακό παιχνίδι με πολλές φάσεις όπου οι Τούρκοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 84'.

Η ανώτερη Σάλτσμπουργκ έφυγε με μεγάλο διπλό (0-2) από την έδρα της Ντινάμο Κιέβου, η Σπάρτα Πράγας "καθάρισε" με 0-2 στην Σουηδία την Μάλμε που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον γ' προκριματικό, ενώ Μίντιλαντ και Σλόβαν Μπρατισλάβας αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και άφησαν ανοιχτούς... λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς.

Μάλιστα στην αναμέτρηση των Γιουνγκ Μπόις με τη Γαλατασαράι στη Βέρνη υπήρξε ένα αρκετά πρωτότυπο σκηνικό καθώς και οι δυο βασικοί τερματοφύλακες των ομάδων έγιναν αναγκαστική αλλαγή. Ο λόγος για τους Μουσλέρα και Μπάλμος που τραυματίστηκαν και αποχώρησαν στο ημίχρονο, ενώ το αξιοσημείωτο είναι αμφότεροι είναι και οι αρχηγοί των ομάδων τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lv9tcq0sbd)

Champions League, playoffs: Οι Γιουνγκ Μπόις "τιμώρησαν" τη Γαλατασαράι, κατώτερη των περιστάσεων η Μάλμε

Φοβερό παιχνίδι με θέαμα, γκολ και εναλλαγές συναισθημάτων στο Γιουνγκ Μπόις - Γαλατασαράι. Αν και οι Ελβετοί προηγήθηκαν με 2-0, είδαν τους Τούρκους να φέρνουν... τούμπα το ματς και να ισοφαρίζουν σε 2-2. Η κόκκινη του Μπαρντακτζί στο 84' άλλαξε τα δεδομένα και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ούγκρινιτς στο 86' διαμόρφωσε το τελικό 3-0 που δίνει ισχνό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς σητν Τουρκία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lwjcosz5xl)
Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους φιλοξενούμενους μόλις στο 3ο λεπτό όταν και σκόραραν με τον Μοντέιρο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κενό στην αντίπαλη άμυνα και με διαγώνιο πλασέ έγραψε το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ltxwhuwx5d)
Ο Μοντέιρο που έμοιαζε ασταμάτητος και δημιοργούσε πολλούς κινδύνους στα καρέ των αντιπάλων του, "χτύπησε" ξανά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους (45+4') όταν και μετά από γύρισμα πήρε τη μπάλα, πάτησε στην περιοχή και με ευθύβολο σουτ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να κάνει χατ-τρικ όμως το πλασέ που δοκίμασε πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lusyej1dup)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3luw24s74bl)

Η Γαλατασαράι που όσο κυλούσαν τα λεπτά έδειχνε όλο και πιο επικίνδυνη και αποφασισμένη να κάνει την ανατροπή, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 φέροντας το ματς στα ίσα. Με δυο γκολ του ασταμάτητου Μπατσουαγί σε διάστημα έξι λεπτών (66', 72) έκανε το 2-2 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lvs8iwp6rt)

Οι πανηγυρισμοί ωστόσο δεν κράτησαν... πολύ καθώς ο Μπαρντακτζί αποβλήθηκε στο 84' και ο Ούγκρινιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 86' για να επικρατήσουν τελικά οι Γιουνγκ Μπόις με το εμφατικό 3-2 σε ματς που "έσπασαν" καρδιές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lw5jnjr21l)
Η Σάλτσμπουργκ έκανε ο,τι ήθελε απέναντι στην Ντινάμο Κιέβου στην οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης και μετά το διπλό με 0-2 έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Αυστρία. Ο Ντορζελές άνοιξε λογαριασμό στο ματς στο 29', ενώ ο Κιάεργκαρντ διαμόρφωσε το τελικό 0-2 από τα 11 βήματα στο 49ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lwhgz8b7gh)
Η Μάλμε που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης στην Σουηδία κόντρα στην Σπάρτα Πράγας η οποία με αυτογκόλ του Λάρσεν στο 35ο λεπτό και γκολ του Ράινες στο 88' πήρε σημαντική νίκη με 0-2 και πλέον οι Σουηδοί... τρέχουν για ανατροπή στη ρεβάνς που ακολουθεί στην Τσεχία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lwl3lkdmox)
Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού άφησαν Μίντιλαντ και Σλόβαν Μπρατισλάβας οι οποίες αναδείχθηκαν 1-1, σ' ένα ματς που κυριάρχησαν τα... δοκάρια και μάλιστα με πρωταγωνιστή τον Οσόριο ο οποίος με δυνατό σουτ στο 15' και στο 40', είδε τη μπάλα και στις περιπτώσεις να μην του κάνει το... χατίρι και να καταλήγει δοκάρι και άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lwhgyzlpyp)

Φουλ για το League Phase του Conference League η Γκιμαράες

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης για το League Phase του Conference League πήρε η Γκιμαράες η οποία "καθάρισε" εύκολα με 3-0 τη Ζρίνσκι Μόσταρ στην Πορτογαλία στο πρώτο ματς μεταξύ των δυο ομάδων για τα playoffs, με τα τρία γκολ να σημειώνονται όλα στο δεύτερο ημίχρονο και να... ανοίγουν τον δρόμο για την πολυπόθητη πρόκριση.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να ήτνα "φτωχό" από θεάμα και γκολ ωστόσο το δεύτερο ήταν... συναρπαστικό. Ο Τιάγκο Σίλβα βρέθηκε σε μεγάλα... κέια δημιουργικά και "έφτιαξε" τα πρώτα δυο γκολ για την Γκιμαράες που άνοιξε λογαριασμό στο ματς στο 46ο λεπτό με τον Μάνγκας και στο 51ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της με τον κεντρικό της αμυντικό, Τόνι Μπορέβκοβιτς. Στο 88ο λεπτό ο Ζοάο Μέντες έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0.