Ο Νταβίντ Κάρμο αποτελεί διακαή πόθο του Ολυμπιακού και η απόκτηση του από την Πόρτο είναι ίσως η πιο δύσκολη μεταγραφή των τελευταίων 10 ετών στις τάξεις των "ερυθρόλευκων". Οι Πειραιώτες με... μπροστάρη τον ισχυρό τους άνδρα, Βαγγέλη Μαρινάκη παίζουν τα ρέστα τους για να τον φέρουν ξανά στο λιμάνι και να τον ντύσουν ξανά με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Όλα για όλα ο Ολυμπιακός για τη μεταγραφή του Κάρμο από την Πόρτο

Τις τελευταίες ώρες μοιάζει να υπάρχει ανατροπή σκηνικού και κύριο μέλημα στο "στρατόπεδο" του Ολυμπιακού είναι να κάνει τα αδύνατα... δυνατά για να βρεθεί η "χρυσή" τομή με την Πόρτο και να υπάρξει happy end στο μεταξύ τους στόρι με τον Κάρμο ο οποίος ήταν ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στο θρυλικό επίτευγμα με την ιστορική κατάκτηση του Europa Conference League.

Τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας στα οποία πρωταγωνιστεί ο Κάρμο και ο Ολυμπιακός όλο αυτό το διάστημα είχαν αναφέρει ότι οι Πειραιώτες είχαν καταθέσει πρόταση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, τα χρήματα δηλαδή που κοστολογούσαν οι Πορτογάλοι τη ρήτρα αγοράς για τον κεντρικό τους αμυντικό. Μάλιστα, ο ίδιος ο παίκτης είχε έρθει σε συμφωνία με τους "ερυθρόλευκους" για το εν λόγω ποσό ωστόσο πείστηκε από τον προπονητή της Πόρτο, Βίτορ Μπρούνο ότι θα υπολογιστεί κανονικά στην ομάδα, κάτι που εντέλει δεν συνέβη.

Ο Κάρμο που στην ουσία "χάλασε" την συμφωνία σε πρώτο χρόνο, δεν βρισκόταν στην πρώτη... γραμμή της Πόρτο, δεν βρήκε ξανά τον χώρο που ήθελε, κατάλαβε και από τον πρόεδρο της ομάδας του, Αντρέ Βίλας Μπόας ότι ο δρόμος για να πουληθεί είναι... ανοιχτός και κάπου εκεί ο Ολυμπιακός θέλησε να παίξει τα... ρέστα του για να διεκδικήσει την επιστροφή του στο λιμάνι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται πως θέλει να βάλει τη δική του "σφραγίδα" στην υπόθεση και να αναλάβει δράση για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Πάντως, μέχρι να "πέσουν" οι υπογραφές δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει κλεισμένο το deal.

Ο Νταβίντ Κάρμο είδε δοθεί δανεικός από την Πόρτο στον Ολυμπιακό στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν και έπαιξε καθοριστικό ρόλο με τις επιδόσεις του στο κέντρο της άμυνας για να έρθει το πρώτο ευρωπαϊκό στον σύλλογο. Ο "βράχος" της άμυνας της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που έδειχνε να έχει βρει την... Ιθάκη στο λιμάνι. Διεκδίκησε  μία θέση στο ρόστερ των "δράκων" όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.