Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανάλυση για να αντιληφθεί κανείς τους λόγους για τους οποίους η απόκτηση του Νταβίντ Κάρμο αποτελούσε υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα στον Ολυμπιακό. Τόσο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όσο και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

H άφιξη του Πορτογάλου (διεθνή με την εθνική Ανγκόλας) τον περασμένο Ιανουάριο στον Πειραιά, αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η εκτόξευση των “ερυθρόλευκων” στο δρόμο προς την ιστορική κατάκτηση του Conference League. Όταν σ’ αυτή προστέθηκε η απόκτηση του Τσικίνιο, και πάνω απ’ όλα η έναρξη της συνεργασίας με τον Μεντιλίμπαρ, όλα πήραν το δρόμο τους.

Νταβίντ Κάρμο: Δεν βρίσκεις εύκολα... νέο Μέλμπεργκ στην αγορά

Ο Κάρμο… ξόρκισε το φάντασμα που είχε αφήσει πίσω του εδώ και μια δεκαετία ο τεράστιος Όλοφ Μέλμπεργκ. Με τη δική του παρουσία το Καραϊσκάκη απέκτησε ξανά ηρεμία με την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, όλοι οι υπόλοιποι αμυντικοί έγιναν καλύτεροι δίπλα του. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ρέτσο, που πραγματοποίησε τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του με τον γιγαντόσωμο στόπερ στο πλευρό του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15ctb8mpbgx)

Δεν είναι καθόλου εύκολη η μεταγραφή του Κάρμο! Είναι μια μεταγραφή τεράστιας υπέρβασης για τους Πειραιώτες (που θα ολοκληρωθεί μόνο όταν υπάρξουν υπογραφές σε συμβόλαια), αλλά και εξαιρετικά κομβική για το σχεδιασμό της θρυλικής σεζόν που ο Ολυμπιακός θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης οραματίζεται έναν Ολυμπιακό κυρίαρχο σε όλα τα αθλήματα να διεκδικεί όχι μόνο ελληνικούς, αλλά και ευρωπαϊκούς τίτλους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3aqbz6tb2kp)

Ο Ολυμπιακός των 100 χρόνων στο κυνήγι νέων ευρωπαϊκών θαυμάτων

Οι κινήσεις και οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται το φετινό καλοκαίρι σε ποδόσφαιρο, πόλο, βόλεϊ κινούνται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Κι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί! Μέχρι και παίκτες που έχουν ψηφιστεί κορυφαίοι του πλανήτη (όπως ο Γκέργκο Ζαλάνκι στο πόλο) έπιασαν λιμάνι!

Στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσει μίνιμουμ τρεις κινήσεις που θα πολλαπλασιάσουν τη δυναμική του στο χρηματιστήριο του League Stage του Europa League (έχοντας πάντα στο μυαλό τις λεπτές ισορροπίες που επιβάλλει το Financial Fair Play, που πάντα αγνοούμε τα καλοκαίρια, αλλά ολοένα και περισσότεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι βρίσκουν μπροστά τους). Ο Κάρμο, θα είναι η πιο κομβική αν υλοποιηθεί. Πιο σημαντική κι από ενδεχόμενη επιστροφή του Ποντένσε. Γιατί όσο κι αν ο μέσος φίλαθλος έχει μεγαλύτερη αδυναμία στους ντριμπλέρ και τους σκόρερ, οι τίτλοι κατακτούνται πρώτα και πάνω απ’ όλα από την άμυνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mdr48uezmh)

Υπομονή, μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου! Ένας ολόκληρος οργανισμός με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρινάκη παλεύει να δώσει θρυλικές διαστάσεις σε μια ιστορική σεζόν για τον Ολυμπιακό. Σε όλα τα σπορ, σε όλα τα επίπεδα και με “ναυαρχίδα” του “ερυθρόλευκου στόλου” την ποδοσφαιρική ομάδα! Όταν ολοκληρωθούν οι κινήσεις ενίσχυσης, τότε και μόνο τότε θα γίνει και το... ταμείο αξιολόγησης!