Το US Open είναι έτοιμο να ξεκινήσει και η Ελλάδα μπορεί να έχει δύο τενίστριες στο κυρίως ταμπλό του Grand Slam. Πέραν της Μαρίας Σάκκαρη που δεδομένα θα βρεθεί εκεί, ένα βήμα μακριά από τη συμμετοχή της βρίσκεται και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Μία νίκη μακριά από το US Open η Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα προκριματικά του US Open η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία επικράτησε με 2-1 σετ της Αλίσια Παρκς με 7-5, 5-7, 6-2 και πλέον χρειάζεται μία ακόμη νίκη για να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό του Grand Slam της Αμερικής.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια -που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη- ήταν πολύ καλή στην αναμέτρηση, καθώς εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα game points που της παρουσιάστηκαν κερδίζοντας το πρώτο σετ, κάνοντας δύο μπρέικ σε κρίσιμα σημεία.

Η αντίπαλός της ουσιαστικά την "πλήρωσε" με το ίδιο νόμισμα, κάνοντας εκείνη το μπρέικ και ισοφάρισε σε 1-1. Εκεί η Παπαμιχαήλ έδειξε ψυχραιμία και παρά το γεγονός πως έχασε αρκετά match points, κέρδισε τελικά την αναμέτρηση ύστερα από 2,5 ώρες.

Στην παγκόσμια κατάταξη της WTA βρίσκεται στη θέση Νο 200 η Ελληνίδα τενίστρια και τώρα θα βρει στον δρόμο της ακόμη μία Αμερικανίδα, τη Βαρβάρα Λεπτσένκο, με τη νικήτρια να παίρνει τη δική της θέση στο κύριως ταμπλό του US Open.