Ο εμβληματικός παλαίμαχος επιθετικός και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης που έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δέχθηκε μια πρωτότυπη ερώτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου και κλήθηκε να απαντήσει στο αν την εποχή που αγωνιζόταν υπήρχε χώρος στα αποδυτήρια μιας ομάδας για γκέι άνδρα.

"Το ποδόσφαιρο στο μυαλό μας είναι ένα άθλημα που έχει να κάνει με σκληρότητα. Και το λάθος πρότυπο έχει να μας πει ότι οι γκέι δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο άθλημα, θαρρείς και οι γκέι άνθρωποι δεν γυμνάζονται ή δεν είναι δυνατοί ας πούμε", υποστήριξε.

Ντέμης Νικολαΐδης: "Το πρότυπο των γκέι στην Ελλάδα κυρίως που ζω, δεν ήταν σωστό"

Απόλυτα ξεκάθαρος ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόβλημα με τις σεξουαλικές προπονήσεις των άλλων ανθρώπων, τόνισε ότι πάντα είχε στη ζωή του γκέι φίλους, ενώ υπογράμμισε ότι το πρότυπο των γκέι στην Ελλάδα τα παλαιότερα χρόνια δεν ήταν σωστό. Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι όσο ήταν εν ενεργεία δεν είχε πέσει κάτι στην αντίληψή του, όταν και απάντησε σε ερώτηση για την αποδοχή ενός γκέι άνδρα στα αποδυτήρια μιας ομάδας.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ υπογράμμισε ότι η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη να αποδεχθεί κάποια πράγματα, σημείωσε ότι το θέμα των γκέι δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ενώ χαρακτήρισε το ποδόσφαιρο ως το πιο δημοκρατικό σπορ.



Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης:

"Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Τώρα που με ρωτάς, δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου κάτι. Από την άλλη πάντα είχα φίλους γκέι. Δεν με απασχολούσαν ποτέ οι σεξουαλικές προτιμήσεις του άλλου ανθρώπου. Οπότε δεν το είχα στο μυαλό μου. Απαντώντας μετά από χρόνια, θα πω ότι ήταν δύσκολο. Γιατί το πρότυπο των γκέι στην Ελλάδα, κυρίως που ζω, δεν ήταν σωστό. Ήταν λάθος και αυτό διορθώνεται με τα χρόνια. Έχει διορθωθεί και φαντάζομαι ότι θα διορθωθεί στο μέλλον και ακόμη περισσότερο.

Ήταν πρόβλημα. Το φαντάζομαι. Μόνο να το φανταστώ μπορώ. Μπορεί να είναι και τώρα πρόβλημα. Στατιστικά αν το πάρουμε, θα υπάρχουν. Αλλά δεν τολμούν να το πουν γιατί η κοινωνία μας δεν είναι ακόμα έτοιμη. Το ποδόσφαιρο στο μυαλό μας είναι ένα άθλημα που έχει να κάνει με σκληρότητα. Και το λάθος πρότυπο έχει να μας πει ότι οι γκέι δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο άθλημα, θαρρείς και οι γκέι άνθρωποι δεν γυμνάζονται ή δεν είναι δυνατοί ας πούμε. Μέχρι πριν από κάποια χρόνια μέχρι και οι γυναίκες δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Και εδώ υπάρχει ένα θέμα. Το ποδόσφαιρο γυναικών αναπτύσσεται και μας αρέσει και να το βλέπουμε

Δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σίγουρα έχει να κάνει με τις προκαταλήψεις μας, που και αυτές θα αλλάξουν. Το πιο δημοκρατικό σπορ που είναι το ποδόσφαιρο όπως πάντα λέω, θα είναι 100% δημοκρατικό μετά από αυτό".