Ο Φακούντο Πελίστρι είναι από τους παίκτες που προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση με την άφιξη τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό που ανακοινώθηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια από τον Παναθηναϊκό αποτελεί την πιο ηχηρές μεταγραφή του "τριφυλλιού" στο καλοκαιρινό μεταγραφικό "παζάρι". Ο 22χρονος εξτρέμ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπό τις οδηγίες του Έρικ Τεν Χαγκ ο οποίος είχε μόνο καλά λόγια να... πει!

Ο Τεν Χαγκ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πελίστρι που πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Ο Φακούντο Πελίστρι δεν βρισκόταν στα βασικά πλάνα του Έρικ Τεν Χαγκ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως ο Ολλανδός τεχνικός αποθεώσε σε δηλώσεις του τον 22χρονο εξτρέμ για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια. Αφού τον χαρακτήρισε ως ταλαντούχο και πολύ καλό παίκτη με υψηλές δυνατότητες, ο τεχνικός των "κόκκινων διαβόλων" τόνισε ότι οι Άγγλοι θα παρακολουθούν την πορεία του στον Παναθηναϊκό.

Παράληλα, ο 54χρονος προπονητής σημείωσε ότι ο Πελίστρι αν και τα πήγε καλά την περσινή σεζόν ο ανταγωνισμός που υπάρχει στα άκρα της επίθεσης της Γιουνάιτεντ είναι μεγάλος, ενώ επισήμανε ότι ο Ουρουγουανός αυτό που χρειάζεται είναι να πάρει παιχνίδια στα πόδια του για να προχωρήσει.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τεν Χαγκ για τον Πελίστρι:

"Είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, προχώρησε πολύ καλά την περασμένη σεζόν, αλλά έχουμε πολύ ανταγωνισμό στα άκρα της επίθεσης. Εξετάσαμε τι χρειαζόμασταν ως ομάδα, αλλά και κάθε παίκτης χρειάζεται διαφορετική προοπτική. Αυτή τη στιγμή είχαμε πολλούς παίκτες να αγωνιστούν σε αυτές τις θέσεις και δεν μπορούσαμε να του δώσουμε τη σωστή προοπτική.

Σε όλη την παρουσία του σ’ αυτόν τον σύλλογο, ήταν ένας πολύ καλός παίκτης, με υψηλές δυνατότητες, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι παιχνίδια για να βελτιωθεί και να προχωρήσει. Θα έχει αυτή την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό και θα παρακολουθούμε τη διαδικασία".