Ο ΑΠΟΕλ ρίχτηκε στη... μάχη των playoffs του Europa League ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη στο πρώτο παιχνίδι με την Ρίγα Φουτμπόλα. Η κυπριακή ομάδα βρέθηκε να χάνει με 2-0, με τον πρώην στράικερ του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί να "πυροβολεί" και να διαμορφώνει το τελικό 2-1 ενόψει της ρεβάνς στην Κύπρο όπου η ομάδα του καλείται να κάνει την ανατροπή!

Οι Λετονοί έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης στο πρώτο μέρος, άνοιξαν λογαριασμό στο ματς στο 31΄με τον Κουαντιό, ενώ πήραν... αέρα δυο τερμάτων στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (45+1') με τον Ικαούνιεκς ο οποίος έγραψε το 2-0 από την άσπρη βούλα. Στο 52ο λεπτό, ο Ελ Αραμπί διάβασε πανέξυπνα το λάθος των αντιπάλων του, κινήθηκε στον χώρο και με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1.

RIGA FS – ΑΠΟΕΛ 2-1 (22/8/2024)

Στο 84ο λεπτό μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψαν να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να πάρουν την ισοπαλία όμως ο Δώνης δεν κατάφερε να "νικήσει" τον Οντόα σε τετ-α-τετ στο 84ο λεπτό. Ο Ελ Αραμπί που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ κράτησε... ζωντανή την ομάδα του στη "μάχη" της πρόκρισης στο League Stage και πλέον καλείται να κάνει την ανατροπή στο ΓΠΣ στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις των playoffs του Europa League, η Βικτόρια Πλζεν κατάφερε να πάρει ισχνό προβάδισμα πρόκρισης μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Χαρτς στην Τσεχία η οποία προήλθε από αυτογκόλ - μαχαιριά του Ογκόκε για τους φιλοξενούμενους στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+6').

H Έλφσμποργκ έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μόλντε επικρατώντας με 1-0 χάρη στο γκολ -λύτρωση του Καζίμ στο 15ο λεπτό, ενώ Λιντζ και Στεάουα Βουκουρεστίου άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.