Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε για τη Γαλλία με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα του έδινε τη δυνατότητα να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρόκριση για το League Phase του Conference League. Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τους "πράσινους", με τη Λανς να προηγείται με 2-0 στο ημίχρονο, παρά το γεγονός πως έπαιζε με 10 παίκτες.

Στο δεύτερο μέρος όμως, ο Φώτης Ιωαννίδης φρόντισε να αποδείξει το λόγο που ζητάει η ομάδα του 30+ εκατομμύρια για να τον παραχωρήσει, μειώνοντας σε 2-1 στο 53ο λεπτό. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με το "τριφύλλι" να μένει ζωντανό για την πρόκριση παρά την όχι τόσο καλή εμφάνιση του.

Προηγήθηκε νωρίς η Λανς στο παιχνίδι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, καθώς στη πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της Λανς, ο Φρανκόφσκι εκμεταλλεύτηκε τη πολύ ωραία πάσα του Σοτοκά και με πλασέ με το κακό του πόδι, νίκησε τον Ντραγκόφσκι κι έκανε το 1-0 στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3mogb92gbbd)
Οι "πράσινοι" ανέβασαν την απόδοση τους και ξεκίνησαν να πιέζουν κυρίως από τη δεξιά πλευρά, με τον Τετέ να... ζαλίζει τον Μεδίνα σε μία φάση που το μόνο που κέρδισε η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο ήταν η κίτρινη του αμυντικού των γηπεδούχων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3momnzq4w2p)

Αριθμητικό πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό - Έκανε το 2-0 η Λανς σε αντεπίθεση

Το αριστερό μπακ της Λανς ήταν εκείνος που στο 20ο λεπτό έγινε ο "μοιραίος" για την ομάδα του, καθώς έκανε ένα πολύ σκληρό τάκλιν στον Τάσο Μπακασέτα, αναγκάζοντας τον διαιτητή που συμβουλεύτηκε και το VAR να τον αποβάλλει, αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3mou37gkkx5)
Όπως αναμενόταν το "τριφύλλι" πήρε τη μπάλα στα πόδια του για να φτιάξει παιχνίδι, φτάνοντας πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 24ο λεπτό, με τον Μπακασέτα να κάνει "γλυκιά" σέντρα για το κεφάλι του Τσέριν, αλλά ο Σαμπά ήταν εκεί για να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ και να κρατήσει το προβάδισμα για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3mox2ojdvkh)
Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έπαιζε με παίκτη παραπάνω, η αδράνεια στην άμυνα του παρέμενε. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε πλήρως η Λανς, με τον Μασάδο να κάνει εντυπωσιακή κούρσα να βρίσκει τον Σαΐντ που με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 2-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3mp4s8016v5)

Ο Ιωαννίδης με σόλο έβαλε τον Παναθηναϊκό ξανά στο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να μειώσει νωρίς το σκορ και να μπει ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Το γκολ ήρθε και μάλιστα με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, με τον Φώτη Ιωαννίδη να δείχνει το λόγο που αξίζει 30+ εκατομμύρια.

Ο Έλληνας επιθετικός πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής, πέρασε δύο αμυντικούς στην αρχή, μετά "άδειασε" άλλους δύο και μ' ένα ωραίο πλασέ το οποίο κόντραρε και λίγο έκανε το 2-1, βάζοντας ξανά τους "πράσινους" για τα καλά στο παιχνίδι στο 53ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3mpzfflptm1)
Μετά το αρχικό "πάγωμα" η Λανς έψαξε να βρει και τρίτο γκολ για να μπορέσει να πάρει ξανά μεγαλύτερο προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Ντραγκόφσκι, με τον τερματοφύλακα των "πρασίνων" να κάνει πολύ δύσκολη εξ' επαφής απόκρουση στη κεφαλιά του Ντάνσο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3mpzffab7z5)

Ντεμπούτο Πελίστρι στον Παναθηναϊκό - Πίεσαν αλλά ηττήθηκαν οι "πράσινοι"

Οι "πράσινοι" είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά δε μπορούσαν να απειλήσουν, γεγονός που ανάγκασε τον Ντιέγκο Αλόνσο να περάσει στο παιχνίδι τον Φακούντο Πελίστρι, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3mq81jl50hl)
Ο Ουρουγουανός αστέρας λίγο έλειψε να "ξελασπώσει" την ομάδα στο 85ο λεπτό, με το σουτ του να βρίσκει στο χέρι του αμυντικού της Λανς. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά το VAR σωστά τον διόρθωσε, καθώς το χέρι ήταν κολλημένο και δεν υπήρχε παράβαση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3mqmds39h2x)

Λανς (Γουίλ Στιλ): Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεδίνα, Φρανκόφσκι, Τόμασον (91' Μεντί), Ντιούφ, Μασάδο (90' Τσάβεζ), Περέιρα (26' Κουσάνοφ), Σοτοκά, Σαΐντ (69' Λασκαρί)

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (67' Βαγιαννίδης), Ίνγκασον, Γεβντάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (80' Μαξίμοβιτς), Τσέριν (85' Γερεμέγεφ), Τετέ (67' Πελίστρι), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (80' Λημνιός), Ιωαννίδης