Μετά την... κορυφή του κόσμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού όπου ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε δια... περιπάτου το χρυσό μετάλλιο, η συνέχεια τον βρήκε στο Diamond League της Λωζάνης για να συνεχίσει από εκεί που... σταμάτησε και να έρθει μια ακόμη πρωτιά. Ο Έλληνας πρωταθλητής "μίλησε" στο τέλος και αναδείχθηκε πρώτος και... καλύτερος στην τελευταία του προσπάθεια με άλμα στα 8,06 μέτρα.


Πρώτος και... καλύτερος στο Diamond League της Λωζάνης ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε μια ακόμη... πρωτιά μετά το χρυσό στο Παρίσι, αυτή τη φορά στη Λωζάνη για το Diamond League όπου κατέκτησε την κορυφή μετά το τελευταίο του άλμα στα 8,06 μέτρα. Ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης απέδειξε ότι δεν χάνει ούτε στην... κακή του μέρα και είπε την τελευταία του λέξη στο... φινάλε! Μάλιστα, αξίζει να τονιστεί ότι οι συνθήκες στην Ελβετία δεν ήταν και πιο ιδανικές λόγω του ανέμου που υπήρχε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3mowwbls9dd)
Κάτι που έπαιξε τον ρόλο του στο να κάνουν άκυρο άλμα στην πρώτη τους προσάθεια οι πέντε από τους δέκα άλτες, ανάμεσα σε αυτός και ο Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε στη συνέχεια 7,61μ. στο δεύτερό του άλμα και 7,87μ. στο τρίτο του άλμα. Στην τέταρτη προσπάθεια του πέρασε τα 7,69μ. και στο πέμπτο του άλμα τα 7,97μ.

Η πρωτιά έμελλε να έρθουν στην έκτη του τελευταία προσπάθεια όταν και πέρασε τα 8 μέτρα και πήρε ακόμα μία νίκη στη σεζόν με 8,06 μέτρα. Μαζί με τον Τεντόγλου, ο  Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ που κατέκτησε την δεύτερη θέση με με άλμα στα 8,01 μέτρα ήταν οι μοναδικοί άλτες που κατάφεραν να περάσουν τα οκτών μέτρα στον αγώνα τους.

tentoglou_katataksi
Επόμενο αγωνιστικό... ραντεβού για τον Μίλτο Τεντόγλου θα είναι στον τελικό της σειράς που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 13-14 Σεπτεμβρίου. Εκεί όπου θα πάει να τα δώσει όλα για την γνωστή του... πρωτιά!