Τα playoffs του Europa Conference League μονοπώλησαν στο αθλητικό πρόγραμμα και "έκλεψαν" τις εντυπώσεις με το εντυπωσιακό θέαμα τους και τον... καταιγισμό γκολ. Το παιχνίδι που αν μη τι άλλο ξεχώρισε για την εξέλιξη του ήταν αυτό ανάμεσα στην Φιορεντίνα και την Ακαδημία Πούσκας. Οι Ιταλοί κινδυνεύουν να μείνουν εκτός... Ευρώπης αν δεν πάρουν τη νίκη στην ρεβάνς μετά το απίστευτο 3-3 που έφεραν στην έδρα τους με τους Ούγγρους.

Η Πούσκας αιφνιδίασε τους "βιόλα" όταν και προηγήθηκε με 0-2 μόλις στο 12' με γκολ των Νάγκι και Σόισαλο, η Φιορεντίνα όχι απλά κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 αλλά να φέρει και... τούμπα το ματς και να περάσει μπροστά στο σκορ στο 75' με τον Κιν. Παρ' όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους... λέξη και έφεραν το παιχνίδι στο 89' με τον Γκόλα που διαμόρφωσε το εντυπωσιακό 3-3 που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς.

Από την άλλη, η Τσέλσι έβαλε τις βάσεις για πρόκριση μετά το 2-0 επί της μαχητικής Σερβέτ στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Ενκουνκού και Μαντουεκέ σημείωσαν τα γκολ για τους Λονδρέζους που καλούνται να υπερασπιστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα στον επαναληπτικό για να συνεχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Conference League που φυσικά λόγω ονόματους και μεγέθους είναι ανάμεσα στους διεκδικητές.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ξεχώρισε το διπλό της Μπέτις από την έδρα της Κρίβμπας με 0-2, η Γάνδη "λύγισε" με 0-1 την Παρτίζαν στην Γάνδη, η Ομόνοια "διέλυσε" με 6-0 την Ζίρα, ενώ ισοπεδωτική εμφάνιση είχε και η Σερκλ Μπριζ η οποία συνέτριψε με 6-1 την Βίσλα Κρακοβίας στην έδρα της.

Tα σημερινά αποτελέματα των αγώνων του Europa Conference League

Λέγκια Βαρσοβίας-Ντρίτα 2-0

Μλάντα Μπόλεσλαβ-Πακς 2-2

Πιούνικ-Τσέλιε 1-0

Πανεβέζις-Δε Νιου Σεντς 0-3

Κοπεγχάγη-Κιλμάρνοκ 2-0

Μπραν-Αστάνα 2-0

Τζουργκάρντεν-Μάριμπορ 1-0

Ομόνοια-Ζίρα 6-0

Χάκεν-Χάιντενχαϊμ 1-2

Κλουζ-Πάφος 1-0

Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ-Σάντα Κολόμα 5-0

Κρίβμπας-Μπέτις 0-2

Ριέκα-Ολίμπια Λιουμπλιάνας 1-1

Φιορεντίνα-Ακαδημία Πούσκας 3-3

Παρτιζάν-Γάνδη 0-1

Βίσλα Κρακοβίας-Σερκλ Μπριζ 1-6

Κλάκσβικ-Ελσίνκι 2-2

Σεντ Πάτρικς-Μπασακσεχίρ 0-0

Λανς-Παναθηναϊκός 2-1

Λίνκολν Ρεντ Ιμπς-Λάρνε 2-1

Σεν Γκάλεν-Τραμπζονσπόρ 0-0

Τσέλσι-Σερβέτ 2-0