Η μεγάλη επιστροφή του Ιλκάι Γκιντογκάν στην Μάντσεστερ Σίτι είναι... γεγονός!  Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός δεν άντεξε ούτε έναν χρόνο μακριά από την ομάδα της καρδιάς του και ο αρχηγός των "πολιτών" μετά το μονοετές πέρασμα του από τη Μπαρτσελόνα, επέστρεψε ξανά στους πρωταθλητές Αγγλίας με τους οποίους υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους.


Όταν φεύγεις από αυτό το μέρος, περνάς ένα χρόνο μακριά και μετά αρχίζεις να εκτιμάς το μέρος ακόμη περισσότερο. Συνειδητοποιείς τι είχες" δήλωσε ο Γκιντογκάν ο οποίος μίλησε με λόγια καρδιάς για την Μάντσεστερ Σίτι την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως τον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο.


Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την μεγάλη επιστροφή του Γκιντογκάν

Ο Ιλκάι Γκιντογκάν "σάρωσε" τα πάντα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι! Έχει πανηγυρίσει με τη γαλάζια φανέλα 14 τίτλους, μεταξύ των οποίων πέντε Premier League, 2 FA Cups, 4 League Cups, 2 Community Shields και το Champions League του ιστορικού treble. Στο διάστημα της πρώτης του επταετής θητείας στους "πολίτες" κατέγραψε 304 (!) συμμετοχές με απολογισμό 60 γκολ και 38 ασίστ.


Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός για τον οποίο η Σίτι είχε βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 27.000.000 ευρώ για αν τον κάνεο δικό της από την Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2016, έρχεται ξανά με τις... ευλογίες του Πεπ Γκουαρδιόλα ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Με τους "μπαουγκράνα" την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 51 ματς όπου και σκόραρε 5 γκολ και μοίρασε 14 ασίστ, ωστόσο ο ίδιος δεν βρισκόταν στα βασικά πλάνα των Καταλανών και επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του "διψασμένος" και αποφασισμένος να πανηγυρίσει ξανά τίτλους και επιτυχίες!


"Όταν φεύγεις από αυτό το μέρος, περνάς ένα χρόνο μακριά και μετά αρχίζεις να εκτιμάς το μέρος ακόμη περισσότερο. Συνειδητοποιείς τι είχες, πόσο καταπληκτικός ήταν ο χρόνος και πόσο μεγάλος είναι ο σύλλογος. Ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο και νομίζω από άποψη ποδοσφαίρου – το να επιστρέψω σε αυτό το επίπεδο και να επιστρέψω ένα χρόνο αργότερα είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ χαρούμενος και νιώθω προνομιούχος που μοιράζομαι ξανά τα αποδυτήρια με αυτούς τους καταπληκτικούς παίκτες. Όλο αυτό που έλαβα εδώ – αυτή τη στιγμή σήμερα, δεν μπορώ να το βρω πουθενά αλλού και αυτό με έκανε πολύ εύκολο να επιστρέψω", δήλωσε ο Γκιντογκάν μετά την επιστροφή του.