Οι ακαδημίες των ομάδων της Βραζιλίας έχουν πολλά "διαμάντια". Άλλωστε είναι τέτοια η «παραγωγή» ταλέντων, σε μια χώρα που λαρεύει το ποδόσφαιρο, όπου μπορεί κανείς να χάσει το μέτρημα. Έτσι και η Φλαμένγκο είναι γεμάτη αστέρια και δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να κάνουν καριέρα. Αναφορικά με την ομάδα που θα αντιμετωπίσει απόψε ο Ολυμπιακός, τυα φώτα πέφτουν στον Λοράν Λούκας Περέιρα ντε Σόουζα ή αλλιώς Λοράν.

Η Φλαμένγκο του έχει βάλει ρήτρα αγοράς στα 50.000.000 ευρώ. Κάτι που δείχνει και το ταλέντο του. Ο Λοράν είναι στην αποστολή για την αναμέτρηση, αλλά είναι και ενεργό μέλος της πρώτης ομάδας της Φλαμένγκο.  Eίναι 18 ετών (4/7/2006) αγωνίζεται ως 10άρι, είναι αριστεροπόδαρος και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα τον περασμένο Ιανουάριο. Με την ανδρική ομάδα της Φλαμένγκο μετρά ήδη 28 εμφανίσεις με δύο γκολ και τρεις ασίστ ενώ με την U20 έχει 19 ματς με οκτώ γκολ και δύο ασίστ.

Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 12.000.000 ευρώ. Ο νεαρός άσος ήταν στην αποστολή της πρώτης ομάδας της Φλαμένγκο, η οποία την Πέμπτη ηττήθηκε 1-0 εκτός από την Μπολίβαρ, αλλά εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικα του Λιμπερταδόρες, έχοντας νικήσει 2-0 στην πρώτη αναμέτρηση. Υπολογίζεται για το αυριανό παιχνίδι στο Μαρακανά απέναντι στην Μπραγκαντίνο για το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.

Lorran 2024 - Insane Skills, Assists & Goals - Brazilian Joya | HD

Μεγάλη προσοχή και στον Ματέους Γκονσάλβες

Ένα άλλο αστέρι είναι και ο μεσοεπιθετικός, Ματέους Γκονσάλβες. Ο 18χρονος άσος έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σε μια νίκη 2-1 εναντίον της Αμέρικα Μινέιρο, τον Οκτώβριο του 2022, με τότε τεχνικό τον Ντοριβάλ Τζούνιορ. Πέρσι δόθηκε δανεικός στην Μπραγκαντίνο. Παρακολουθείται συνέχεια από ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Ο Ματέους Γκονσάλβες,  μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες της επίθεσης αλλά και σαν "8άρι". Είναι γρήγορος, εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια και του αρέσει να δημιουργεί φάσεις. Μπορεί να παίξει το ίδιο καλά και με τα δύο πόδια και αυτό τον κάνει πιο ελκυστικό. Η φαντασία του στις ντρίπλες είναι επίσης κάτι που έχει γραφτεί με έντονα γράμματα στον φάκελο του. Η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Ιάγκο, ο αρχηγός – στόπερ που έχει έφεση στο γκολ

Τελευταία η προσοχή έχει πέσει και στον Ιάγκο. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός είναι και ο αρχηγός της ομάδας. Μάλιστα ήταν και στους πρώτους σκόρερ στο Copa Libertadores U20 αφου έβαλε 4 γκολ μαζί με τον συμπαίκτη του Γουάλας Γιαν. Έχει ύψος 1.90μ. και είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι. Διαθέτει άψογη τεχνική και είναι μοναδικός στο να ξεκινάει επιθέσεις από την άμυνα.

Τεχνικός εδώ και λίγο καιρό είναι ο γνωστός Φιλίπε Λουίς

Προπονητής της ομάδας Κ20 της Φλαμένγκο είναι ο Φιλίπε Λουίς. Την θέση αυτή ανέλαβε στις 14 Ιουνίου. Κι αυτό γιατί ο έμπειρος Μάριο Ζόρζε, ο οποίος οδήγησε την ομάδα και στην κατάκτηση του Copa Libertadores U20, αποχώρησε αναλαμβάνοντας την Εθνική ομάδα U17 της Σαουδικής Αραβίας. Τα χρήματα που του προσφέρθηκαν ήταν πολλά και δεν μπορούσε να μην τα αποδεχθεί.

Στην Φλαμένγκο αποφάσισαν να δώσουν το τιμόνι στον Φιλίπε Λουίς, ο οποίος μόλις τον Ιανουάριο αποχώρησε από την ενεργό δράση, φορώντας την φανέλα της, σε ηλικία 39 ετών. Ξεκίνησε μαθήματα προπονητικής άμεσα και ανέλαβε τον πάγκο της ομάδας Κ17 της Φλαμένγκο.

Αναφορικά με την καριέρα του έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη με την Τσέλσι αλλά και με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου γνώρισε και τις μεγαλύτερες επιτυχίες που είχε σαν ποδοσφαιριστής. Αγωνιστικά και σε σχέση με τον Ολυμπιακό, η Φλαμένγκο είναι σε φουλ δράση. Μετέχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Βραζιλίας και μέσα στον Αύγουστο έχει δώσει πέντε παιχνίδια, μένοντας αήττητη με 4 νίκες. Το τελευταίο της ματς ήταν στις 21 το μήνα όπου έφερε 2-2 εντός έδρας με την Ιντερνασιονάλ. Παράλληλα στην πορεία της στο Copa Libertadores U20, μέτρησε νίκες και στα πέντε παιχνίδια που έδωσε.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή του Σαββάτου.