Αναζητείται εκείνος ο Παναθηναϊκός που δεν πανηγύριζε για το γκολ ενός ποδοσφαιριστή του ύστερα από ήττες. Που όταν έχανε, υπήρχε τρομερή δυσφορία πρώτα από όλα στο ίδιο το κλαμπ. Που δεν γιόρταζε την ατομική λαμπρότητα ύστερα από χαμένο παιχνίδι σε τρίτο προκριματικό γύρο ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Εκείνος ο Παναθηναϊκός υπήρχε κάποτε. Ήταν θηρίο και στο διεθνές παλκοσένικο γινοταν μεγαθήριο. Αλλά, όπως δείχνουν οι σελίδες του συλλόγου στα social media, δεν υπάρχει πια. 

Παναθηναϊκός: Γιόρτασε ύστερα από... ήττα

Διότι ένα είναι να σκοράρει ο εκπληκτικός Φώτης Ιωαννίδης ένα απίστευτο γκολ και να του δώσεις συγχαρητήρια. Και είναι άλλο, τελείως διαφορετικό, να το πανηγυρίζεις "ντύνοντάς" το με την εικονική περιγραφή του γκολ του Λιονέλ Μέσι στον πρώτο ημιτελικό του Copa del Rey της Μπαρτσελόνα με τη Χετάφε, τον Απρίλιο του 2007. Οι "μπλαουγκράνα", τότε, είχαν νικήσει 5-2 και εκείνη η φάση έγινε ένα από τα πρώτα ποδοσφαιρικά viral στο ίντερνετ. Η αντιστοίχιση με το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα στον προημιτελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 1986 με την Αγγλία, ήταν ακαριαία. 




Αλλά η Μπαρτσελόνα είχε νικήσει σε εκείνο το ματς, ασχέτως αν οι Μαδριλένοι του Μπερντ Σούστερ την "σκόρπισαν" στον επαναληπτικό, 4-0, και την έστειλαν στο σπίτι.




Εδώ, ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί 2-1 από τη Λανς στο "Φελίξ Μπολάρ" και κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης. Αν δεν τα καταφέρει, θα είναι ακόμα ένα ατιμωτικό αποτέλεσμα στην κατηγορία των ατιμωτικών αποτελεσμάτων των τελευταίων χρόνων. Αντί η ΠΑΕ να δίνει το στίγμα το do or die, ούτε 24 ώρες ύστερα από την ευρωπαϊκή ήττα, ποστάρει ένα βίντεο λες και η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο πέτυχε ένα περιφανή θρίαμβο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3mpzfflptm1)
Επιπλέον, ακόμα και το να αναδείξει τον Ιωαννίδη για να "πει" στους υποψήφιους αγοραστές ότι θέλει ένα τεράστιο ποσό δεν μετράει. Οι προσφορές, αφού ο Παναθηναϊκός θα έχει αποκλειστεί, θα είναι οπωσδήποτε μειωμένες. Οι "πράσινοι" θα χάσουν έσοδα και, με τους μνηστήρες να το έχουν κατά νου, δεν θα δώσουν όσα έδιναν τον Ιούλιο ή στις αρχές Αυγούστου.