Ήλπιζαν, στην Bundesliga, ότι το διάλειμμα των θερινών διακοπών θα λειτουργούσε ως ξόρκι εις βάρος της Λεβερκούζεν, αλλά από την πρεμιέρα της με την Γκλάντμπαχ αποδεικνύεται ότι τελούσαν σε πλάνη. Το απίστευτο 3-2 της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο ήρθε στο... 90+11', όταν ο Φλόριαν Βιρτς πήρε το ριμπάουντ από το δικό του χαμένο πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιόνας Όμλιν, που για κλάσματα του δευτερολέπτου ίσως θεώρησε ότι με την απόκρουσή του έκανε τη δουλειά. 

Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν: Ανατροπή στην ανατροπή

Η Λεβερκούζεν προηγήθηκε 2-0 δείχνοντας ανωτερότητα. Ο Γκρανίτ Τσάκα άνοιξε με υπέροχο σουτ, ένα απίθανο σκροπ, το σκορ στο 12' και δεν πανηγύρισε, αφού έχει παίξει στην Γκλάντμπαχ (2012-16). Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και είχαν δύο δοκάρια, με τα σουτ των Μπονιφέις και Ταπσόμπα στο 23'. Στο 38' ο Βιρτς τελείωσε μία φάση στο μποτιλιάρισμα, ενώ το γκολ του Κλάιντιενστ στο 42' ακυρώθηκε για φάουλ στην αρχή της φάσης. Ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 85', αφού ο Ελβέντι εκμεταλλεύτηκε μία ευκαιρία της Μπορούσια, σκοράροντας στο 60' με το αριστερό. 




Στις καθυστερήσεις, που γίνεται να αποκληθούν "Η ώρα του Τσάμπι", η Λεβερκούζεν έφτασε στη νίκη όταν ο Κο Ικατούρα ανέτρεψε έναν εκ των σεσημασμένων για την παραγωγικότητά του σε αυτό το διάστημα, Αμίν Αντλί. Η φάση ελέγχθηκε έπειτα από δύο λεπτά για να σφυριχτεί το πέναλτι και ο Βιρτς ευστόχησε σε δεύτερη προσπάθεια.

Έπειτα άρχισαν οι... χοροί των παικτών μπροστά στους φίλους της ομάδας -και γιατί όχι; Ήταν τόσο φανερό πως αυτό το παιχνίδι απλώς αποτελεί τη συνέχιση της προηγούμενης σεζόν.