Με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο έχουν έρθει οι δύο νίκες της Θέλτα στο ξεκίνημα της LaLiga. Πίσω στο σκορ με την Αλαβές, ανατροπή, 2-1. Πίσω στο σκορ με τη Βαλένθια, ανατροπή, 3-1. Στο ματς με την Αλαβές ακυρώθηκε γκολ του Ιάγκο Άσπας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, για οφσάιντ του Τάσου Δουβίκα, ο οποίος και στις δύο αναμετρήσεις ήταν βασικός. Στο παιχνίδι με τη Βαλένθια ο Άσπας έχασε πέναλτι στο 45+5', το οποίο απέκρουσε ο "γάτος" Μαμαρντασβίλι. 

Και στις δύο αναμετρήσεις, ο Ισπανός επιθετικός πέτυχε το δεύτερο γκολ της Θέλτα. Στις 17 Αυγούστου, σκόραρε στο 84' με την Αλαβές. Τώρα, η ομάδα του είχε επιστρέψει νωρίτερα στο ματς. Ο Όσκαρ Μινγκέζα, που είχε ισοφαρίσει με φανταστικό πλασέ με εξωτερικό φάλτσο στην πρεμιέρα, κατέστησε ως μη γενόμενο το προβάδισμα της Βαλένθια με το επίσης απίθανο γκολ του στο 22', που ρέφαρε εκείνο του Ντιέγκο Λόπες στο 15'. Ο Άσπας, δε, από πάσα του έβαλε στο 28' τη Θέλτα μπροστά στο σκορ. 

Οι γηπεδούχοι "σφράγισαν" τη νίκη με το γκολ του Φραν Μπελτράν στο 60'. Ο Δουβίκας, σε αντίθεση με τα 78 λεπτά που έπαιξε την πρώτη αγωνιστική, έγινε αλλαγή στο 66'. 

La Liga: Έδειξε χαρακτήρα η Βιγιαρεάλ


Η Βιγιαρεάλ, δε, πήρε σημαντικό "διπλό" στη Σεβίλλη, νικώντας 2-1 την ομώνυμη ομάδα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το δεξί βολές του Αγιόθε Πέρες μετά το λάθος του Χοσέ Καρμόνα. Ο Αρνάουτ Νταντζιούμα έφτασε τα δύο γκολ στο πρωτάθλημα, αφού μετά το γκολ του στο 2-2 στην πρεμιέρα, με την Ατλέτικο Μαδρίτης, άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' για τους φιλοξενούμενους. 

Η Σεβίλλη αντέδρασε, αλλά το γκολ της ισοφάρισης του Χουανλού στο 8' δεν μέτρησε για οφσάιντ. Ωστόσο, ο Ντόντι Λουκεμπάκιο ισοφάρισε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. 

Η Βιγιαρεάλ έφτασε στην επίτευξη δεύτερου γκολ, με τον Σάντι Κομεσάνα στο 69', αλλά ο VAR πήρε τη χαρά του σκόρερ πίσω, αφού τον χρέωσε για οφσάιντ.