Δεν χωρά αμφιβολία ότι κάθε παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ξεκίνημα της φετινής Premier League, θα συνοδεύεται από ένα ερώτημα: "Μπορεί τελικά ο Έρικ Τεν Χαχ να σηκώσει το βάρος ενός από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς πάγκους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο"; 

Παρά τις δύο αποκαρδιωτικές πρώτες του σεζόν στο "Ολντ Τράφορντ", ο Ολλανδός τεχνικός πήρε για τρίτη σεζόν πίστωση εμπιστοσύνης από τους ιδιοκτήτες των "κόκκινων διαβόλων" και για πρώτη φορά επιλέγει να υλοποιήσει μια συνταγή πιο κοντινή σε εκείνη του "δικού του" Άγιαξ που θάμπωσε την Ευρώπη φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. 

Απαλλαγμένος από "ακριβοπληρωμένες" πριμαντόνες και "βαριά ονόματα" που όμως αποτελούσαν σκιές του παλιού καλού τους εαυτού, ο Τεν Χαχ προσπαθεί να παρουσιάσει ένα πιο νεανικό σύνολο, φέρνοντας μάλιστα στο Μάντσεστερ και δικά του παιδιά. Την πρεμιέρα είδε το υπό κατασκευή δημιούργημά του να... φτύνει αίμα για να λυγίσει στο φινάλε τη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα και η επίσκεψη στο "AMEX" απέναντι στη... φουριόζα Μπράιτον της πρεμιέρας, έμοιαζε με ένα ακόμη τεστ χαρακτήρα και δυνατοτήτων. Το τελικό 2-1 υπέρ των "γλάρων" με γκολ του Ζοάο Πέδρο στις καθυστερήσεις μάλλον πολλαπλασίασε τα σύννεφα στο Μάντσεστερ! 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει να "πληρώνει" την παρουσία του Μαγκουάιρ στην ενδεκάδα της

Τι έδειξε το πόρισμα; Ότι μεσοεπιθετικά το "νέο αίμα" της Γιουνάιτεντ... βράζει, ο Τεν Χαχ μπορεί να ελπίζει να καλύτερες μέρες, αλλά θα πρέπει να βρει άμεσα λύσεις για να θωρακίσει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του, αν θέλει να τη δει πρωταγωνίστρια στη συνέχεια της χρονιάς σε όλες τις διοργανώσεις εντός και εκτός συνόρων. 

Ο Τεν Χαχ είχε να αντιμετωπίσει τον πιο νέο προπονητή στην ιστορία της Premier League, τον μόλις 31 ετών Φαμπιάν Χιούρτσελερ, και η αλήθεια είναι ότι η δική του ομάδα ήταν εκείνη που έφτανε με μεγαλύτερες αξιώσεις στην εστία των γηπεδούχων στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. "Άγγιξε" το γκολ στο 11', όταν ο Ντιαλό αστόχησε απελπιστικά από ευνοϊκή θέση μετά από υπέροχη σέντρα του Νταλότ, ενώ στο 33' ο Ολλανδός τεχνικός είδε να ακυρώνεται σωστά γκολ του Ράσφορντ, καθώς ο Άγγλος επιθετικός ήταν εμφανώς εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ. 

Τι είχε μεσολαβήσει; Η επιβεβαίωση των... κολλημάτων του Τεν Χαχ και των "βαριδιών" που εξακολουθούν να υπάρχουν στην ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ. Και τέτοιο ακριβώς είναι ο Χάρι Μαγκουάιρ. Ο διεθνής Άγγλος αμυντικός κατάφερε ουσιαστικά να "δωρίσει" το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στους "γλάρους" με διπλή κάκιστη τοποθέτηση στο κέντρο της άμυνας που επέτρεψε στον Μιτόμα να τροφοδοτήσει τον Γουέλμπεκ και τον φορμαρισμένο επιθετικό να... εκτελεί την πρώην ομάδα του. 

"Έμπαζε" η άμυνα, χόρευε ο Ντιαλό 

Με τους ουρανούς να έχουν "ανοίξει" με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, και το παιχνίδι να διεξάγεται κάτω από καταρρακτώδη βροχή, η άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκείνη που συνέχισε να... μπάζει νερά. Και στο δεκάλεπτο 50'-60' οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να... πέφτουν από το Μπιγκ Μπεν και να βρίσκουν πορτοφόλι! 

Δυο φορές η Μπράιτον έφτασε μια ανάσα από το 2-0, αλλά αρχικά ο Νταλότ στο 52' (που έσωσε πάνω στη γραμμή πλασέ του Μίλνερ) και εν συνεχεία το δοκάρι στο 58' (σε κεφαλιά του Γουέλμπεκ) έσωσαν τους φιλοξενούμενους που βρήκαν δύο λεπτά αργότερα (60') γκολ ισοφάρισης με υπέροχη ατομική προσπάθεια του Ντιαλό κι αφού η μπάλα προσέκρουσε και στα πόδια του Φαν Χέκε που επιχειρούσε... τάκλιν απελπισίας. 

Ο Ζίρκζε έγινε από ήρωας... μοιραίος με μια από τις γκάφες της χρονιάς στην Premier League

Ο χαρισματικός 22χρονος άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού ήταν με διαφορά ο πιο απειλητικός επιθετικός των "κόκκινων διαβόλων" και στο 72' θα είχε... υπογράψει και το δεύτερο γκολ της ομάδας του αν ο Ζίρκζε δεν έπεφτε θύμα της... γκάφας της χρονιάς στερώντας από την ομάδα του ένα βέβαιο τέρμα. Κι αυτό γιατί ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στην ανυπεράσπιστη εστία του Στιλ μετά από πλασέ του Γκαρνάτσο (και ασίστ του Ντιαλό) ο Ολλανδός τη βρήκε με το γόνατο πάνω στη γραμμή και το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ! 

var_brighton_manchester_united

Τραγική ειρωνία! Ο ίδιος ποδοσφαιριστής που χάρισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δύο βαθμούς στην πρεμιέρα απέναντι στη Φούλαμ με το γκολ που πέτυχε, ο ίδιος... τους πήρε πίσω μια εβδομάδα αργότερα με αυτό που της στέρησε! 

Και το σενάριο έγινε εφιαλτικό στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ζοάο Πέδρο νίκησε με κοντινή κεφαλιά τον Ονάνα, εκμεταλλευόμενος την... βαθιά ύπνωση των αμυντικών της Γιουνάιτεντ και ο Τεν Χαχ αποχώρησε με σκυμμένο κεφάλι για πρώτη φορά στη νέα σεζόν.