Μία εβδομάδα μετά το "διπλό" στην έδρα της Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι φρόντισε να αποδείξει ξανά τους λόγους που είναι ξανά το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Premier League. Παρά το γεγονός πως βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από την Ίπσουιτς, κατάφερε με τρία γκολ σε 191 δευτερόλεπτα ν' ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Το 23/23 του Χάαλαντ με την Μάντσεστερ Σίτι στη Premier League

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ίπσουιτς να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα της Μάντσεστερ Σίτι στην αντεπίθεση και με πολύ ωραίο πλασέ του Σμόντιτς, μετά από κάθετη πάσα του Τζόνσον πήρε το προβάδισμα με 0-1 στο 7ο λεπτό.

Η χαρά της δεν κράτησε όμως για πολύ, καθώς οι γηπεδούχοι βρήκαν γρήγορα την απάντηση χάρις στο πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Σαβίνιο δύο λεπτά αργότερα. Την ευθύνη από την άσπρη βούλα ανέλαβε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος ευστόχησε και έκανε το 23/23 με τις ομάδες που έχει αγωνιστεί αντίπαλος στη Premier League.

Τα 191 δευτερόλεπτα του... τρόμου για την Ίπσουιτς

Πριν καλά καλά προλάβουν να αντιληφθούν τι έχει γίνει στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας, ο Σαβίνιο έκλεψε τη μπάλα από τους αμυντικούς, έστρωσε τη μπάλα στον Κέβιν Ντε Μπρόινε όπου με πλασέ έκανε το 2-1 για τους "πολίτες".

Από δημιουργός... εκτελεστής λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Βέλγος "μαέστρος", ο οποίος είδε στη πλάτη της άμυνας τον Χάαλαντ να κινείται, του πέρασε τη μπάλα και ο Νορβηγός κίλλερ έκανε το καθήκον του και το 3-1 για την Μάντσεστερ Σίτι που σκόραρε τρία γκολ σε 191(!) δευτερόλεπτα.

Ο ρυθμός του αγώνα όπως αναμενόταν δε συνεχίστηκε σε τόσο υψηλούς ρυθμούς, με τον Ντε Μπρόινε πάντως να έχει την ευκαιρία και για τέταρτο τέρμα για τους γηπεδούχους, αλλά το σουτ του "τράνταξε" το δοκάρι της εστίας του Μούριτς.

Χατ τρικ ο Χάαλαντ - Ντεμπούτο ξανά για τον Γκουντογκάν

Τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικά, με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει ναι μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά δημιουργούσε όλο και λιγότερες ευκαιρίες προς την εστία του Μούριτς, με τον τραυματισμό του Κόβασιτς να παίζει το ρόλο του.

Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 65ο λεπτό για τους γηπεδούχους με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να παίρνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ίπσουιτς του στέρησε το 21ο χατ τρικ της καριέρας του.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού ήταν η είσοδος στο παιχνίδι του Ιλκάι Γκουντογκάν, ο οποίος μετά από ένα χρόνο απουσίας από τη Μάντσεστερ Σίτι και τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα, επέστρεψε ξανά στην... αγκαλιά του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ότι δεν κατάφερε στο 65ο λεπτό, το έκανε λίγο πριν το φινάλε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, με τον σούπερ σταρ των "πολιτών" να νικάει εκτός περιοχής τον Μούριτς και να ολοκληρώνει το χατ τρικ, με τον Ισπανό προπονητή στη συνέχεια να τον κάνει αλλαγή για να αποθεωθεί από τον κόσμο της ομάδας.


Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ, Λιούις, Κόβασιτς (50' Στόουνς), Σαβίνιο (71' Γκρίλις), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (91' Νούνες), Ντοκού (71' Γκουντογκάν), Χάαλαντ (91' ΜάκΑτι)

Ίπσουιτς (Κίραν ΜακΚένα): Μούριτς, Τζόνσον, Τουανζέμπε (89' Έντμουντσον), Γουλφεντέν, Γκριβς, Ντέιβις, Χάτσινσον (89' Τσάπλιν), Μόρεϊ, Λουόνγκο (72' Τέιλορ), Σμόντιτς (72' Χάρνες), Ντελάπ (83' Αλ Χαμάντι)