Μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό της από την Ευρώπη, η ΑΕΚ έστρεψε όλη της την προσοχή στο πρωτάθλημα. Τον μεγάλο στόχο στον οποίο θέλει να αφοσιωθεί και να δώσει όλο της το... είναι στον δρόμο για τον τίτλο. Αφού ξεκίνησε με το... δεξί στην πρεμιέρα και μάλιστα με καταιγιστική εμφάνιση κόντρα στον ΟΦΗ, η συνέχεια θα την έβρισκε ξανά στο "σπίτι" της, αυτή τη φορά κόντρα στην Λαμία την οποία και υποδέχθηκε για την 2η αγωνιστική της Super League.

Άλλωστε το πρόγραμμα των πέντε πρώτων αγωνιστικών της θεωρούταν και... παραγγελία μέχρι το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, για ένα θεωρητικά βατό 5Χ5! Η "Ένωση" αν και είχε τη μπάλα στα πόδια της, ήταν "φλύαρη" επιθετικά, σπατάλησε μια σειρά από ευκαιρίες και είδε τη Λαμία να την σοκάρει στο 39' με γκολ του Φουρτάδο. Η αντίδραση της άργησε να... έρθει, το γκολ του Μουκουντί στο 87' την ξεμπλόκαρε και της έδωσε ελπίδες για ανατροπή, όμως η μπάλα την... τιμώρησε όταν και κατέληξε στο δοκάρι σε δυο περιπτώσεις στις καθυστερήσεις, με την πο... απίστευτο να είναι και το σουτ του Κοϊτά στο 95'. Το αποτέλεσμα; Να αρκεστεί στον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα πραγματοποίησε ο Μόουζες Οντουμπάτζο!

Η Λαμία σόκαρε την ΑΕΚ και έφυγε με την ισοπαλία από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Τον δικό της ρυθμό ήθελε να επιβάλλει η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν τη μπαάλ στα πόδια τους και την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο το πρώτο 10λεπτό κύλησε δίχως κάποια μεγάλη φάση. Η Λαμία έκλεινε καλά τους χώρους για να περιορίσει τις επιθετικές αρετές της "Ένωσης" που αν και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για γκολ τα... χαλούσε στην τελική ενέργεια.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τους γηπεδούχους ήρθε στο 15ο λεπτό από στημένη φάση. Ο Άμραμπατ που ήταν αρκετά δραστήριος από τα πρώτα λεπτά, εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Μουκουντί που έκανε την κεφαλιά την οποία εξουδετέρωσε στη συνέχεια ο Κόστιτς που κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Ρότα και Πήλιος είχαν αρκετά ανεβάσματα στην επίθεση, ενώ Άμραμπατ και Κοϊτά απειλούσαν διαρκώως τα καρέ των φιλοξενούμενων οι οποίοι ήταν σωστά τοποθετημένοι στα γεμίσματα μέσα στην περιοχή που πήγαιναν στον... συνήθη ύποπτο Λιβάι Γκαρσία. Η ΑΕΚ "άγγιξε" το 1-0 όταν και ο Κοϊτά εξαπέλυσε φοβερό μακρινό σουτ στο 25ο λεπτό όμως η μπάλα... έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3odnvhld5n5)
Μπορεί η ΑΕΚ να είχε την κατοχή και η Λαμία να ανέβαζε τις γραμμές της σε λίγες περιπτώσεις, οι επιθέσεις όμως των γηπεδούχων ήταν σε έναν βαθμό προβλέψιμες, κάτι που είχαν διαβάσει οι φιλοξενούμενοι και με τις τοποθετήσεις τους "καθάριζαν" τις φάσεις. Ένα κόρνερ της Λαμίας στο 39ο λεπτό ήταν και το σημείο που άλλαξαν τα δεδομένα στο ματς καθώς οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ.

Μετά από την εκτέλεση κόρνερ, οι γηπεδούχοι δεν απομάκρυναν σωστά, η μπάλα έφτασε στον Φουρτάδο ο οποίος μετά από άψογο τελείωμα σε δυνατό σουτ που εξαπέλσε από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 0-1 και να "παγώσει" την "Ένωση".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3odyk1xcn69)
Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να βρει ένα γρήγορο γκολ για να ισοφαρίσει. Μέσα σε διάστημα δυο λεπτών (47', 49') Κοϊτά και Λιβάι Γκαρσία επιχείρησαν σουτ τα οποία όμως δεν είχαν τύχη. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι "κιτρινόμαυροι" προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Λαμίας και να "ξεμπλοκάρουν" επιθετικά.

Για να φρεσκάρει την ΑΕΚ επιθετικά, ο Αλμέιδα πέρασε στην θέση των Άμραμπατ και Πινέδα τους Ελίασον και Λαμέλα. Στο 61ο λεπτό, η "Ένωση" είχε ευκαιρία για γκολ με τον Γκαρσία που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πάτησε περιοχή, βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κόστιτς  όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ του είπε... όχι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3oezenek35d)
Η ΑΕΚ αν και είχε την κατοχή, είχε ευκαιρίες στο 70' με άστοχο σουτ του Λαμέλα και στο 71' με εκ νέου σουτ αυτή τη φορά από τον Οντουμπάτζιο που πραγματοποιήσε το ντμεπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, δεν μπροούσε να βρει το κάτι... παραπάνω που θα την οδηγούσε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. Της έλειπε η προσωπική ενέργεια η οποία δεν... ερχόταν και το ταμπλό έγραφε 80 αγωνιστικά λεπτά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3of9cztgrtt)
Το γκολ που τόσο έψαχνε η "Ένωση" ήρθε εν τέλει στο 87ο λεπτό και μάλιστα από... αμυντικό της! Ο Λαμέλα εκτέλεσε φάουλ και ο Μουκουντί με κεφαλιά στην "καρδιά" της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων ήταν η μεγάλη ευκαιρία να βρει η ΑΕΚ το νικητήριο γκολ όμως ο... Θεός του ποδοσφαίρου είχε άλλα σχέδια! Στο 90+2' μετά από γύρισμα του Ελίασον, η μπάλα βρήκε στα πόδια του Γιαννούτσου και του Κόστιτς και στη συνέχεια κατέληξε στο δοκάρι. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ofesalg84p)
Η συνέχεια είχε την ίδια... κατάληξη. Ο Κοϊτά που ήταν από τους παίκτες που το "πάλεψαν" αρκετά επιθετικά, εξαπέλυσε καταπληκτικό μακρινό σουτ στο 95' όμως η μπάλα τον... τιμώρησε, κατέληξε στο δοκάρι με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-1 μέχρι τέλους και η Λαμία να φύγει από τη Νέα Φιλαδέλφεια με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ofjoxsocyh)
ΑΕΚ: Στρακόσα-Ρότα (68’ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος-Σιμάνσκι (68’ Μάνταλος), Πινέδα (58’ Λαμέλα), Λιούμπισιτς (78’ Τσούμπερ), Άμραμπατ, (58’ Ελίασον), Κοϊτά-Γκαρσία.

Λαμία: Κόστιτς, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αντράντε (76’ Σάντμπεργκ)-Ρινγκ (84’ Τερεζίου), Σαραμαντάς (46’ Ντεντάκης), Μπίκοφ, Δοϊρανλής (90’ Αθανασακόπουλος)-Φουρτάδο, Μέκιτς (90’ Σιμόνι), Βλαχομήτρος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3oftb3n5g81)