Ο κυνισμός του Άρη "χτύπησε" και στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, για τη 2η αγωνιστική της Super League. Αν έλειπε η "γκάφα" του Χούλιαν Κουέστα στο Περιστέρι, οι "κίτρινοι" θα είχαν δύο στα δύο με το... απόλυτο 2-0 ενεργητικό, κάτι που αποτελεί το όνειρο του προπονητή. Μπορεί με τον Ατρόμητο αυτό να μη συνέβη, αλλά έγινε στις Σέρρες, εκεί που ο Άρης είχε στο πλευρό του 1.500 φίλους της ομάδας που άφησαν "βικελίδεια" αίσθηση στο γήπεδο. 


panserraikos_aris_super_league1


Πανσερραϊκός-Άρης: Όμορφο πρώτο δεκάλεπτο, νευρική συνέχεια με γκολ 


Αυτό δεν σημαίνει ότι το ματς μπήκε στον πάγκο εξαρχής, ωστόσο αν εξαιρεθεί το σουτ του Τομάς που έβγαλε ο Κουέστα στο 8' και το ψηλοκρεμαστό του Μπετανκόρ που έφυγε άουτ στο 10', ο Πανσερραϊκός ήταν η ομάδα που ήθελε και δεν μπορούσε. 

Ο Άρης τακτικά κυριάρχησε και όταν οι αναθυμιάσεις του πρώτου δεκάλεπτου εξατμίστηκαν, δεν απειλήθηκε ξανά σοβαρά. Αντιθέτως, απείλησε. Ο Μορόν πήγε να βάλει ένα από εκείνα τα όμορφα γκολ που πετυχαίνει ο ικανός ποδοσφαιριστής εκ του μακρόθεν και όταν βλέπει τον τερματοφύλακα εκτός εστίας, μόλις στο 5', ενώ στο 7' στοίχισε το κακό κοντρόλ στον Μάνου Γκαρθία, που πλάσαρε άουτ. 

Στο 31' ο Μόντσου, στο ντεμπούτο του, ανάγκασε με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Γκουγκεσασβίλι σε επέμβαση, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ: ο Σίστο βρήκε τον νεοφερμένο Σιφουέντες, ο οποίος με μακρινό σουτ σκόραρε στο ντεμπούτο του για τον Άρη. 

Το παιχνίδι είχε γίνει σκληρό, αλλά οι φιλοξενούμενοι είναι αρραγείς και βολεύονταν με αυτό. 

Ο Μάντζιος ήξερε ότι ο Πανσερραϊκός θα έμπαινε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και συν τω χρόνω τον αποσυνέθεσε. Οι παίκτες του Άρη είχαν χώρους, με τον Ντιαντί να τους εκμεταλλεύεται. 

Στο 76' ο VAR τού στέρησε το γκολ επειδή ο Μάγιο ήταν ακάλυπτος, ενώ στο 82' και το 86' ο Γκουγκεσασβίλι τού είπε όχι σε απόπειρες να βάλει δικλίδα στη νίκη. Ο Γκουγκεσασβίλι είχε κι άλλη σπουδαία επέμβαση, στο σουτ του Μόντσου στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Πανσερραϊκός (Μ. Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (87' Κουτσογούλας), Χαντάκιας, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης (77' Φαρές), Λιάσος (64' Περούτσι), Στάικος (64' Καπτούμ), Σαλαζάρ, Τομάς, Ντέλετιτς (77' Γκίγκιτς), Μπετανκόρ. 

Άρης (Άκ. Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Μπράμπετς, Βέλεθ, Φρίντεκ, Μόντσου, Γκαρθία (74' Νταρίντα), Σίστο (74' Σαβέριο), Σιφουέντες, Ντιαντί, Μορόν (89' Σαμόρα).