Εν αναμονής των νέων μεταγραφών η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τη δεύτερη αγωνιστική της La Liga και επικράτησε με 2-1, χάρις στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στην αρχή της σεζόν.

Γιαμάλ και Σάνσετ διαμόρφωσαν το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μπαρτσελόνα να είναι φλύαρη στα πρώτα λεπτά και την Αθλέτικ Μπιλμπάο να είναι πιο επικίνδυνη χάρις στις κούρσες που έκανε από την αριστερή πλευρά ο Νίκο Γουίλιαμς που βρισκόταν μέχρι πρότινος στη κορυφή της λίστας των "μπλαουγκράνα" για μεταγραφή.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι ισορροπούσαν το παιχνίδι και κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν στο 24ο λεπτό. Σκόρερ ο μικρός "μάγος", Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος έκανε μία από τις κούρσες του από τα δεξιά, σύγκλινε και με εντυπωσιακό αριστερό σουτ που κόντραρε κιόλας έκανε το 1-0.

Παρά το γεγονός πως οι "μπλαουγκράνα" συνέχισαν να απειλούν για να βρουν και δεύτερο γκολ, εκείνοι που βρήκαν το τέρμα της ισοφάρισης ήταν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Σάνσετ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 42ο λεπτό, διαμορφώντας το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Λυτρωτής ξανά για τη Μπαρτσελόνα ο Λεβαντόφσκι

Στο δεύτερο μέρος οι Καταλανοί προσπάθησαν να βρουν γρήγορα το γκολ που θα τους έδινε για δεύτερη φορά το προβάδισμα στο παιχνίδι, αλλά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν κατάφερε να νικήσει σε δύο περιπτώσεις τον Παντίγια, με το δοκάρι να είναι για ακόμη μία φορά σύμμαχος του.

Η τρίτη όπως αποδείχθηκε ήταν και η φαρμακερή για τον Πολωνό επιθετικό που βρήκε μπροστά του τη μπάλα στο 75ο λεπτό μετά από ασθενής απόκρουση του τερματοφύλακα της Μπιλμπάο και με σουτ στη κίνηση έκανε το 2-1 για τη Μπαρτσελόνα.

Στα τελευταία λεπτά, η Μπιλμπάο προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Τερ Στέγκεν, αλλά οι "μπλαουγκράνα" είχαν βρει το... αντίδοτο στις επιθέσεις του Νίκο Γουίλιαμς και κατάφεραν έστω και με δυσκολία να κρατήσουν τη νίκη και να κάνουν το 2/2 στη La Liga.


Μπαρτσελόνα (Χάνζι Φλικ): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κουμπαρσί, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπάλντε (90’ Ζεράρ Μαρτίν) – Ραφίνια, Μπερνάλ (83’ Έρικ Γκαρθία), Πέδρι – Γιαμάλ (90’ Πάου Βίκτορ), Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (63’ Φερμίν Λόπεθ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Παδίγια – Λέκουε, Βιβιάν, Γεράι, Γιούρι – Πράδος (78’ Άντερ Ερέρα), Βέσγα (63’ Χαουρεγκίθαρ) – Μπερενγκέρ, Σανθέτ (63’ Ουνάι Γκόμεθ), Νίκο Γουίλιαμς – Ινιάκι Γουίλιαμς (78’ Γκουρουθέτα)