Η ελληνική κωπηλασία είχε και τους επτά αθλητές της στους τελικούς των αγωνισμάτων τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ως εκ τούτου δεν ετίθετο ζήτημα, εξαρχής, ότι θα συνεχιζόταν η συλλογή μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καναδά. 

Για την Ευαγγελία Αναστασιάδου, που έκανε ντουέτο με τη "χάλκινη" στο Παρίσι Μιλένα Κοντού, το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών πρέπει να φαινόταν παιχνιδάκι μετά τη συνεργασία της με τη Χριστίνα Μπούρμπου στη δίκωπο. Τα δύο κορίτσια έκαναν κυριολεκτικά περίπατο στον τελικό U23, τερματίζοντας με διαφορά σχεδόν... οκτώ δευτερολέπτων από το δεύτερο πλήρωμα. Τα 6.44.63, χρόνος που τερμάτισαν, είναι παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικία τους. Εξάλλου, το δικό τους κατέρριψαν. Ενδεικτικά, το πλήρωμα της Ιταλίας τερμάτισε σε 6.52.47, ενώ η Γαλλία σε 6.57.64. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ob29n6xogh)
Το τρομερό ελληνικό πλήρωμα έχει πάρει το μόνο χρυσό της Ελλάδας, προς το παρόν, στη διοργάνωση, αλλά όχι και το μόνο μετάλλιο. 

Κωπηλασία: Στο βάθρο Φίτσιου και Παπακωνσταντίνου

Το σκιφ ελαφρών βαρών δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα, ως εκ τούτου η εθνική ομάδα της κωπηλασίας δεν δίνει βάση σε αυτό, τουλάχιστον αποκλειστικά, ωστόσο οι αθλητές του Τζιάνι Ποστιλιόνε δεν... μάσησαν στον ανταγωνισμό. 

Οι δύο "χάλκινοι" στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Παρίσι, Ζωή Φίτσιου και Αντώνης Παπακωνσταντίνου, πήραν τη δεύτερη θέση στους τελικούς των ατομικών αγωνισμάτων τους. 

Ο Παπακωνσταντίνου έκανε 6.51.90 και πήρε το ασημένιο. Πρώτος στην κούρσα, με χρόνο 6.49.68, ήταν ο δις "χρυσός" ολυμπιονίκης στο διπλό σκιφ σε Τόκιο και Παρίσι, Ιρλανδός Πολ Ο' Ντόνοβαν. 


papakonstantinou_kanadas


Σχεδόν παρόμοια ήταν η εξέλιξη στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών Γυναικών. Η Φίτσιου έκανε 7.31.65, με τη Ρουμάνα Ιονέλα Κόζμιουτς, που είχε τερματίσει δεύτερη στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Παρίσι, να παίρνει το χρυσό, σε χρόνο 7.29.92. 


fitsiou_kanadas


Την Κυριακή 25 Αυγούστου η Ελλάδα θα έχει πέντε τελικούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καναδά. Οι Νεφέλη Ντάρα και Δήμητρα Παπαϊωάννου στη δίκωπο Νεανίδων (18:56), οι Δημοσθένης Κουτσογιάννης και Ανδρέας Μπούρκας στη δίκωπο Εφήβων (19:12), οι Γαβριέλα Λιόλιου και Βαρβάρα Λυκομήτρου στο διπλό σκιφ Νεανίδων (20:28), οι Νίκος Χωλόπουλος και Κωνσταντίνος Γιαννούλης στο διπλό σκιφ Εφήβων (20:44), ενώ ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης θα συμμετέχει στον τελικό του σκιφ Εφήβων (21:21).