Η Λανς έχει γυρίσει τον... διακόπτη και δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει κάτι καλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές στη Ligue 1! Μετά από 24 ολόκληρα χρόνια και τη σεζόν 2000-01 οι Γάλλοι κατάφεραν να κάνουν το 2Χ2 στο πρωτάθλημα. Υποδέχθηκαν την Μπρεστ στο "Estadio Bollaert-Delelis", την... κέρασαν με δυο γκολ (2-0) και πήραν ένα ακόμη τρίποντο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Όπως και την 1η αγωνιστική, η Λανς δεν δέχθηκε γκολ, ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 88΄ο Ματσάντο. Πλέον, η ομάδα του Γουίλ Στιλ, στρέφει την προσοχή της στη μεγάλη ρεβάνς που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό (29/08, 21:00) για τα playoffs του Europa Conference League και πηγαίνει... φορτσάτη στο ΟΑΚΑ!

Νίκη πριν τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για τη Λανς

Μετά το διπλό (0-1) στην έδρα της Ανζέ, η Λανς κατάφερε να σταθεί ξανά εξαιρετικά στην άμυνα και να μην δεχθεί γκολ, κόντρα στην Μπρεστ η οποία την περσινή σεζόν ήταν η... έκληξη του γαλλικού πρωταθλήματος! Η ομάδα του Στιλ ήταν ανώτερη καθ' όλη τη διάρκεια και μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Γαλλία, η Λανς παρατάχθηκε με τέσσερις αλλαγές.

Στο 19ο λεπτό με σουτ του Τσάβες η Λανς άνοιξε λογαριασμό στο ματς (2-0), ενώ το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους που πήραν... αέρα δυο τερμάτων (2-0) στο 45ο λεπτό προήλθε από απίστευτο αυτογκόλ του Καρντινάλ. Η Λανς ήταν αρκετά απειλητική, είχε τις πρωτοβουλίες των κινήσεων και δημιουργύσε σε αρκετές περιπτώσεις τις προϋποθέσεις για γκολ ωστόσο τα... χαλούσε στην τελική ενέργεια.

Έβγαλε αρκετή ενέργεια και φρεσκάδα στο παιχνίδι της, ενώ επιθετικά έδειξε να είναι αρκετά δραστήρια με ωραίες συνεργασίες και στο αμυντικό και ανασταλτικό κομμάτι έδειξε επίσης καλό πρόσωπο. Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό όπου έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Μεντίνα, αυτή τη φορά η Λανς έμεινε για δεύτερο σερί ματς με 10 καθώς την απευθείας κόκκινη αντίκρισε στο 88' ο Ματσάντο μετά από σκληρό μαρκάρισμα. Ο παίκτης δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στη Μονακό (01/09).

Πλέον, η Λανς αφού έκανε το 2Χ2 και "λύγισε" την Μπρεστ η οποία μετά την φανταστική περσινή σεζόν όπου κατέκτησε την τρίτη θέση, φέτος έχει ξεκίνησει με μηδέν στο πηλίκο σε ότι αφορά τις νίκες της στο πρωτάθλημα, καλείται να επιβιώσει στη "μάχη" του ΟΑΚΑ με το "τριφύλλι" όπου θα πάει για να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-1 από τον πρώτο αγώνα.

Η ενδεκάδα της Λανς κόντρα στην Μπρεστ: Σαμπά, Γκραντίτ, Μεδίνα, Ντανσό, Αγκιλάρ, Τόμασον, Ντιούφ, Τσάβες, Ζαρουρί, Σοτοκά, Ρεμί.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Παρί - Μονπελιέ 6-0 (4', 53' Μπαρκολά, 24' Ασένσιο, 58' Χακίμι, 60' Ζαΐρ-Εμερί, 82' Λι)
Λιόν -Μονακό 0-2 (65 Μπεν Σεγκίρ, 80' Καμαρά)
Λιλ - Ανζί 2-0 (34' Μενιέ, Μπαγιό 90+5')
Σεντ Ετιέν - Χάβρη 0-2 (57' Τουρέ, 67' Σανγκάντε)
Λανς- Μπρεστ 2-0 (19' Τσάβες, 45' αυτ. Καρντινάλ)
25/8 18:00 Στρασβούργο - Ρεν
25/8 18:00 Ναντ- Οσέρ
25/8 18:00 Νις- Τουλούζ
25/8 21:45 Μαρσέιγ- Ρείμς