Το ουσιαστικά πρώτο παιχνίδι της Premier League που ανταποκρίνεται στο θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει οτιδήποτε με οποιονδήποτε τρόπο, έγινε στο "Μολινό" μεταξύ Γουλβς και Τσέλσι. Το τελικό 6-2 υπέρ των "μπλε" αποδεικνύει, εξάλλου, του λόγου το ασφαλές.

Αυτό το κυριακάτικο απόγευμα, δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας του Έντσο Μαρέσκα, ο Κόουλ Πάλμερ και ο Νόνι Μαντουεκέ, έβαλαν τους "λύκους", για τους οποίους ο Ντανιέλ Ποντένσε έπαιξε, αφού στο 68' αντικατέστησε τον Ματέους Κούνια, στο καναβάτσο. 

Premier League: Θα πάρει την μπάλα... σπίτι του


Ο πρώτος τελείωσε το παιχνίδι με ένα γκολ, αυτό που έδωσε το προβάδισμα στην Τσέλσι όταν ο Κούνια ισοφάρισε στο 27' το τέρμα του Νίκολας Τζάκσον από το 2', και τρεις ασίστ.



Μαζεμένες, μάλιστα, σε 15 λεπτά, και όλες προς τον ίδιο παίκτη. Σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. 



Ο Νόνι Μαντουεκέ σκόραρε τρις από το 49' έως το 63' και μάλλον θα πάρει την μπάλα του παιχνιδιού στο σπίτι του. Και τα τρία γκολ ήρθαν από τα δεξιά της επίθεσης της Τσέλσι, όλα με κοντινή μεταβίβαση του Πάλμερ. 




Το απίστευτο είναι πως ο 22χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός φέρεται να έβρισε το... Γουλβερχάμπτον, σε ανάρτησή του στο instagram το Σάββατο. Το έκανε μάλλον κατά λάθος, γράφοντας "Όλα σε αυτό το μέρος είναι... σκ". Οι οπαδοί των Γουλβς τον γιούχαραν όταν είχε την μπάλα στην κατοχή του, ωστόσο βρήκαν το... μπελά τους, αφού ξύπνησαν το θηρίο.  



Στο τέταρτο και το πέμπτο, πάντως, η αριστερή πλευρά των Γουλβς ήταν "γυμνή", αφού, με την καραμπόλα στο 49', οι "μπλε" πήραν το προβάδισμα. 

Η Τσέλσι έφτασε και σε έκτο γκολ με τον Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην επιστροφή του στην Τσέλσι μετά τη σεζόν 2022-23, ύστερα από πάσα του Πέδρο Νέτο. 


Ο τελευταίος, μάλιστα, είχε μια τρυφερή στιγμή με τον Ζοσέ Σα, αφού ήταν συμπαίκτες στους Γουλβς.



Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και δεύτερη φορά, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, με τον Γιόργκεν Λάρσεν. 



Premier League: Ατύχησε με τον... VAR η Μπόρνμουθ



Στο Μπόρνμουθ, η ομώνυμη ομάδα με τη Νιούκαστλ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική της Premier League. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 76' με τον Γκόρντον το γκολ του Ταβερνιέ από το 37', όμως θα μπορούσαν να έχουν χάσει. 




Παρ' όλα αυτά, το γκολ του Ντάνγκο Ουατάρα με κεφαλιά στο 90+3' ελέγχθηκε από τον VAR και ακυρώθηκε για φάουλ. Έτσι, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό.