Την επιστροφή της στους τίτλους ψάχνει τη νέα χρονιά η Μπάγερν Μονάχου με τον Βινσέντ Κομπανί πλέον στον πάγκο της. Οι Βαυαροί στο πρώτο παιχνίδι τους στη Bundesliga αγωνίστηκαν στην έδρα της Βόλφσμπουργκ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί και πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά οι "λύκοι" κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος του σκορ μέσα σε δέκα λεπτά. Κάπου εκεί μίλησε η ποιότητα της Μπάγερν που επικράτησε τελικά με γκολ του Γκνάμπρι στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο για την Μπάγερν Μονάχου

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μπάγερν Μονάχου να θέλει να δείξει από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση, απειλώντας στο 9ο μόλις λεπτό με τον Χάρι Κέιν να βρίσκεται φάτσα με τον τερματοφύλακα της Βόλφσμπουργκ, αλλά το σουτ αποκρούστηκε από το... κεφάλι του Γκραμπάρα.

Ο Πολωνός γκολκίπερ χρειάστηκε μάλιστα λίγα λεπτά για να συνέλθει, καθώς αγωνίζεται με προστατευτική μάσκα. Οι φάσεις συνεχίζονταν στην εστία των γηπεδούχων, με τον Άγγλο επιθετικό να χάνει ακόμη μία πολύ καλή ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα

Η πολιορκία στην εστία της Βόλφσμπουργκ δε σταματούσε με τον Ολίσε να εκτελεί πολύ καλά το κόρνερ από τα δεξιά και τον Κίμιχ να παίρνει τη κεφαλιά, αλλά ο Γκραμπάρα για ακόμη μία φορά έδειξε τα ανταλακλαστικά του κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Η πίεση της Μπάγερν Μονάχου έπιασε τελικά τόπο, με τον Τζαμάλ Μουσιάλα να εκμεταλλεύεται την κούρσα του Μποΐ - που αποκτήθηκε για 30 εκατομμύρια από τη Γαλατασαράι - και από κοντά έκανε το 0-1 για την ομάδα του στο 21ο λεπτό, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ψυχρολουσία για τη Μπάγερν με δύο γκολ της Βόλφσμπουργκ σε πέντε λεπτά

Με τον ακριβώς ανάποδο τρόπο ξεκίνησαν οι Βαυαροί το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στη πρώτη κιόλας φάση η Βόλφσμπουργκ κέρδισε πέναλτι, με τον Λόβρο Μάγιερ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ισοφαρίζει, αλλάζοντας τα δεδομένα στο παιχνίδι.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Μπάγερν Μονάχου στο 55ο λεπτό, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το λάθος στην άμυνα των Βαυαρών, ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση και ο Βίμερ με ωραία κούρσα έδωσε τη μπάλα στον Μάγιερ ο οποίος έκανε δύο τα τέρματα τόσο τα δικά του όσο και της ομάδας.

Ισοφάριση της Μπάγερν και συνεχόμενες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες

Όπως αναμενόταν η Μπάγερν στη συνέχεια ανέβασε στροφές για να μπορέσει να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, με τον Κομπανί να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Τόμας Μίλερ. Ο Γερμανός με την... αύρα του και μόνο βοήθησε την ομάδα να ισοφαρίσει στο 65ο λεπτό χάρις σε αυτογκόλ του Καμίνσκι.

Η επίθεση της Μπάγερν Μονάχου μπορεί να βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά τα προβλήματα στην άμυνα συνεχίζονταν, με τον Μπέρενς να βρίσκεται σε απόσταση βολής απέναντι στον Νόιερ, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Η συνεχόμενη πίεση των φιλοξενούμενων έφερνε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τον Χάρι Κέιν να δείχνει πως δε βρισκόταν στη μέρα του, καθώς... κατάφερε από τη μικρή περιοχή να σημαδέψει τον αντίπαλο αμυντικό και να χάσει ένα εύκολο γκολ για εκείνον.

Ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Μπάγερν ο Γκνάμπρι

Αφού είδε ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει ο Άγγλος στράικερ αποφάσισε να γίνει τελικά δημιουργός, καθώς μετά από δική του ενέργεια η μπάλα στρώθηκε στον Γκνάμπρι, ο οποίος με καθαρό μυαλό πλάσαρε τον Γκραβάρα για το 3-2 της Μπάγερν Μονάχου στο 82ο λεπτό.

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμούς... ροντέο στη συνέχεια, με τη Βόλφσμπουργκ να αναγκάζεται να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο για να ψάξει εκ νέου το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Σβάνμπεργκ που βρέθηκε σε απόσταση βολής αστόχησε τρία λεπτά αργότερα.


Βόλφσμπουργκ (Χασενούτλ): Γκραβάρα, Μπακού, Μπορνό, Ζέσιγκερ, Φίσερ, Σβάνμπεργκ (85' Βιντ), Άρνολντ, Βίμερ (71' Μπέρενς), Μάιερ (78' Γκέραρντ), Καμίνσκι, Τόμας

Μπάγερν Μονάχου (Κομπανί): Νόιερ, Μποΐ (65' Μίλερ), Κιμ (81' Ντάιερ), Ουπαμεκανό, Ντέιβις, Κίμιχ, Πάβλοβιτς, Γκνάμπρι, Μουσιάλα, Ολίσε (75' Κομάν) , Κέιν